Nieuws «TERUG  

Joy en Jack Daniel’s RSH winnaars op Noordelijke Tuigpaardendag

01-05-2018 |

Op de 27ste Noordelijke Tuigpaarden Dag, welke zaterdag 14 april werd gehouden in Luttenberg waren Joy (v. Eebert) en Jack Daniel’s RSH (v. Manno) de winnaars van de nieuwelingen klassen.

 

In een finale met vier merries reed Harm Jan Veenstra de bruine Joy van Johan Smink overtuigend naar de winst. De merrie gaat rondom sterk over de benen en doet dat met veel afdruk. Het front mag iets verfijnder worden maar haar regelmaat en constante prestatie bracht haar de winst. Met Inita VDM (v. Patijn) van Jaap van der Meulen werd Lambertus Huckriede tweede. Een merrie met veel front en een hoog en ruim wegzettende voorbeen. Achter mistte ze wat kracht. Albert ten Berge reed de netjes vierkant lopende Hillerose (v. Manno) van Wim Schadewijk naar plek drie voor Henk Hammers met Jaralien (v. Eebert) van Johan Scheltens.

 

Voor de finale van de hengsten en ruinen waren zes paarden geselecteerd. Na de eerste omloop gingen er drie naar de allesbeslissende herkansing. Leendert Veerman met Equifirst Jannes (v. Manno), Harry van Middelaar met Jonas GSM (v. Unieko) van J.T. Seinen en Marcel Ritsma met Jack Daniel’s RSH.  Jannes kon het niet helemaal meer volhouden en bleef wel mooi in het front maar over de benen werd het iets minder, waar Jonas juist heel constant bleef doorgaan. Jack Daniel’s daarentegen werd alleen maar beter met imponerende bewegingen. De vos klom er geweldig in met een hoog voorbeen gebruik en achter goed onder tredend. Met het halsje er mooi op en veel kracht uitstralend leverde Jack Daniel’s voor Ritsma de derde winst oprij van een nieuwelingenklasse op.

 

KWPN-merrie elite merrie Funita (v. Manno) van Jaap van der Meulen was de beste bij de merries aan de hand en later in tuig. Ze scoorde aan de hand 2 x 82 punten voor exterieur en beweging en in tuig nog een keer 82 punten waarmee het totaal op 246 kwam. Heideroos (v. Cizandro) van Wout Liezen werd tweede met 238 punten en Fuwandra (v. Alteet) van de combinatie Cazemier/Huberts werd derde met 228 punten.

 

In de rubriek voor de Beloften ging de winst heel verrassend maar niet minder verdiend naar Anton Kogelman met de grote India  (v. Cizandro). Deze merrie beschikt over veel natuurlijke aanleg en kijkt er hoog overheen met haar lange hals. Over de benen showt ze veel ruimte en dat was voor de jury aanleiding haar als winnaar aan te wijzen boven de twee goedgekeurde KWPN hengsten Icellie (v. Bocellie) met Harm Jan Veenstra en Indiana (v. Colonist) met Klaas Buist. Ule Haarsma won de tweespan rubriek met zijn ervaren span Celebration en Zavanno, beide van Manno, en in het damesrubriek was Evelien Corbeek de beste met Only the Lonely. Eerder op de avond had Evelien ook de regionale ereklasse al gewonnen. Manon Veerman was ook goed voor twee eerste prijzen: op Gentleman (v. Saffraan) van Niek Alting won ze de dik bezette zadelrubriek en met Emerson (v. Manno) won ze de wedstrijd voor de Young Riders en kreeg voor de derde keer oprij de Ab Koetsier trofee uitgereikt.

 

De slotrubriek bood het meeste spektakel met alle enkelspan rubriekwinnaars tegen elkaar in de Grote Prijs Luttenberg. Imposant, Vanenburg ’s Emilano, Brandy, Bommelsteyn’s Hubert, Funita, Only The Lonely en India reden af voor de extra prijs van € 250,-. India, Hubert en Brandy bleven uiteindelijk over en gingen nogmaals de strijd aan. Het was de foutloos en met veel front lopende zwarte Brandy (v. Uromast) die tot winnaar werd gekozen voor Hubert en India. Een schitterende apotheose van een prachtige Noordelijke Tuigpaardendag.

 

Geert Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS