Nieuws «TERUG  

Hippiade kampioenen 2018: Fantijn, Emerson en Anton en Heraut

24-08-2018 |

 

De Hippiade voor de tuigpaarden was afgelopen zaterdag in Lunteren op de terreinen van manege De Nieuwe Heuvel. Een prachtige locatie waar de regionale kampioenen uit heel Nederland de Olympische gedachte hooghouden. Voldoende deelname, mooie paarden met het Wilhelmus voor Linda Boelens, Manon Veerman en Freek Saris.

 

Freek Saris had zijn span Anton (v. Sire) en Heraut (v. Bentley VDL) goed in vorm voor deze kampioenswedstrijd en liet ze als een echte eenheid showen. Mooi gelijk in hals- en hoofdhouding liepen de bruinen regelrecht naar het kampioenschap.

Gerard van de Meulen is de Joop Zoetemelk onder de tuigpaardrijders en werd voor de zevende keer tweede op de Hippiade, nu met Wapenaar (v. Reflex M) en Gentenaar (v. Bakboord HBC) van Joop Witlox. Zijn vossen waren nu niet helemaal gelijk in het front. In het span van Sebastiaan Ardesch was de schimmelmerrie Incognito (v. Wentworth Ebony) degene die te veel fouten maakte naast Gerran (v. Atleet) en werden daardoor derde.

 

Het dames kampioenschap was met vijf deelnemers niet heel dicht bevolkt en was kwalitatief het minste kampioenschap. Marie-José Calis leek met Emaire (v. Manno) van J. Kramer mee te doen voor de hoogste plek maar de jury vond haar te scheef in de stelling waardoor ze als vijfde mochten opstellen. De finale spitste zich nu toe op Manon Veerman met Emerson (v. Manno) van Alting en Pien Jansen met Wild Rose F (v. Manno) die samen nogmaals afreden voor de titel. Beide vossen werden onregelmatig in de achterhand maar omdat Emerson net iets flitsender was, werd hij kampioen. Derde werd Fleur Koppes met van Oranje (v. Blokland Shales) van Hans Robben.

 

Over de winst van Fantijn (v. Patijn) in de openklasse bestond geen discussie. De vos hengst is in zijn eerste jaar bij regio Noord nog maar twee keer verslagen en dat was ook nog in het begin van het seizoen. Linda Boelens liet hem er nu ook weer geweldig showen. De arbiter plaatste vervolgens Cor van Dijk met Elegant (v. Waldemar) op de tweede plaats en Niek Alting met Emerson op de derde.

 

In de limietklasse ging de winst na overrijden met vier naar Wim Jansen met Gerran (v. Atleet). Hij hield Linda Boelens met Celony, Cor van Dijk met Helandro B en Freek Saris met Fiderose achter zich.

 

Geert Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS