Nieuws «TERUG  

Sebastiaan Ardesch rijdt Incognito en Gerran naar regionaal tweespan kampioenschap

14-09-2018 |

Nu het buitenseizoen op zijn einde loopt moeten er nog een aantal kampioenschappen afgewerkt worden. Zo ook het tweespankampioenschap voor de tuigpaarden van regio MWZ  dat zondag 9 september tijdens De Tuigpaarden dag Blaricum op de rol stond. Vier spannen reden af voor de wedstrijd met ook de Hippiade kampioenen Heraut (v. Bentley VDL) en Anton (v. Sire) van Freek Saris. Sebastiaan Ardesch reed Gerran (v. Atleet) en Incognito (v. Wentworth Ebony) van zijn schoonvader Wim Jansen, Nico Calis had Ben Ben (v. Manno) en Cognac (v. Wiskey HBC) aangespannen en Etienne Raeven deed mee met Dijkgraaf (v. Stuuurboord) en Cinuwalda (v. Larix).

Na de eerste omloop nodigde de jury de spannen van Ardesch en Saris uit nogmaals af te rijden voor de titel. Het Engelse span van Ardesch pakte gelijk weer aan en beide paarden liepen lekker tegen elkaar op met veel actie in hun bewegingen. De bruinen van Saris passen geweldig bij elkaar maar kwamen in beweging te kort op het winnende span van Ardesch die voor het eerst kampioen werd met een tweespan

.

Met zijn eigen Hightower (v. Bentley VDL) won Sebastiaan Ardesch ook de lage limietklasse en met Gerran won Wim Jansen de hoge limiet. Cees Klinkhamer reed Sondral (v. Manno) naar de winst in de ereklasse en met Only The Lonely (v. Manno) reed Evelien Corbeek voorop in de damesklasse. Sondral won later ook nog de Prijs der Besten.

 

Geert Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS