Nieuws «TERUG  

Gardenia HBC ook kampioen bij 6- en 7-jarige tuigpaarden

21-09-2018 |

Harry van Middelaar doet het altijd goed op zijn geboortegrond in Hoogland en was afgelopen zaterdag ook weer goed voor vier overwinningen waaronder het VTN-kampioenschap voor 6- en 7-jarige tuigpaarden.

Hij heeft de schimmelmerrie Gardenia HBC (v. Victory) vanaf de zomer maanden al in grote vorm en won vorige week het kampioenschap fokmerries al en nu ook heel overtuigend de titel bij de 6- en 7 jarigen. Vier van de negen deelnemers mochten uitmaken wie kampioen zou worden. Harry met zijn schimmelmerrie, Henk Hammers met Heliotroop VDM (v. Colonist) van Jaap van der Meulen, Mark de Groot met Hertog Jan (v. Cizandro) van Blackhorse BV en Derk Jan Mekkes met PrimeVal Havanna (v. Bentley VDL). Gardenia draafde met veel kracht en ruimte in haar bewegingen en doet dat tevens met veel front. De hengst Heliotroop is ook een ras tuigpaard dat veel actie ontwikkeld en met veel oprichting loopt. In de finale raakte hij een paar uit balans. Hertog Jan, ook een goedgekeurde KWPN-dekhengst, lukt het maar nooit om een hele wedstrijd vlak te blijven. Hij werd vierde achter Havana die een hele constante wedstrijd op de mat legde met veel afdruk in haar bewegingen. Gardenia liep foutloos en was zonder twijfel de winnares.

Harry won ook de nationale lage limietklasse met Icanita (v. Colonist) van Toon van Doorn. Dit was ook een arbitrale beslissing met Mark de Groot en Idol (v. Manno) van Blackhorse BV. In de ereklasse was Brandy niet in topvorm maar won wel voor Henk Hammers met Dendrini (v. Manno) van de familie Kooyman. Met Dylano (v. Plain’s Liberator) liet Mark de Groot de concurrentie in de hoge limiet opnieuw ver achter zich en won  overtuigend met Manon Veerman op de tweede plaats met Emerson (v. Manno) van Maatschap Alting.

In de regionale lage limietklasse bestond de kopgroep uit zes paarden en ging de winst toch wel vrij gemakkelijk naar Heineke (v. Colonist) van Leo Wijkmans en gereden door Mark de Groot. Onder de naam Hielke scoorde de donkere vos ook al goede resultaten met Sebastiaan Ardesch. De Groot heeft Heineke drie weken op stal en boekte al twee overwinningen. Cor van Dijk greep met Helandro B (v. Cizandro) de macht in de hoge limiet door Wim Jansen met Freedom (v. Patijn) op achterstand te zetten. Met Delviro HBC (v. Vulcano) wist Harry van Middelaar ook de regionale ereklasse op zijn naam te schrijven, maar kreeg veel concurrentie van Cor van Dijk met Elegant (v. Waldemar) die tweede werd.

Met de machtig bewegende Disaronno (v. Victory) van de familie De Leeuw won Lubbert van Oene de rubriek voor fokmerries en hield Henk Hammers met Dendrini (v. Manno) achter zich. In de damesklasse liepen de nummers één en twee hun beste wedstrijd van het seizoen. Renske van der Sluis liet Wonder (v. Ganges) bijzonder sterk optreden en ook Hanneke Mekkes en Bentley VDL (v. Larix)  gaven een topprestatie. Ule Haarsma sloot het seizoen in de ereklasse tweespannen af zoals hij het ook begonnen was , met een overwinning voor Celebration (v. Manno) en Zavanno (v. Manno).

Geert Bouius

 

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS