Nieuws «TERUG  

Like to Win loopt laatste wedstrijd tijdens indoor Beilen

25-10-2018 |

Op het altijd gezellige avondconcours van indoor Beilen waren de tuigpaardrubrieken zaterdagavond 13 oktober  goed gevuld met deelnemers uit heel Nederland. Het leverde zes mooie wedstrijden op met evenzovele winnaars die op het eind van de avond samen met de beste hackney’s ook nog mochten strijden om de Prijs der besten. De 18-jarige vosruin Like To Win (v. Milano) van Bas Haak nam in de ereklasse afscheid van de wedstrijdsport.

 

De openingsrubriek kreeg een mooie winnaar in Jantijn (v. Fantijn) van de combinatie Hoorn/Spijkerman. Albert Spijkerman reed het talenvolle vosje dat opvalt vanwege zijn prachtige hals en zelfhouding. Ondanks vier deelnemers liet de jury Spijkerman met Jantijn en Derk Jan Mekkes met Primeval Jaims H (v. Bentley VDL) nogmaals afrijden voor de wedstrijd. Twee jonge paarden met potentie die redelijk aan elkaar gewaagd waren.

 

De tussenlimiet kende drie finalisten waarmee de jury lastig tot een winnaar kon komen. Dit werd uiteindelijk Niek Alting met de hoog van de vloer gaande Icoon (v. Colonist), die daarmee Marcel Ritsma met Jack Daniels PSH (v. Manno) nipt voor bleef. Henk Hammers presenteerde Etida –S (v. Vaandrager HBC) van Gert Koers bijzonder fraai en werd keurig derde. In de grote limiet had Cor van Dijk uit het Brabantse Boekel de winnaar in Helandro B (v. Cizandro). De krachtig dravende bruine bleef in de finale Nathalie Buwalda met Vayacondios (v. Larix) voor, die met de tweede plaats een plekje steeg ten kostte van Freerk Helmus met Darno (v. Saffraan). De ereklasse ging overtuigend naar Albert Lueks met de hengst Ditisem (v. Roy M). Cor van Dijk werd nu tweede met Elegant (v. Waldemar). De derde stek was voor Jon Donck met Zilver D (v. Ganges). Nathalie Buwalda werd met Like To Win vierde in hun allerlaatste wedstrijd en kreeg een warm applaus tijdens hun laatste ereronde. Hierna werd de vosruin uitgespannen in de baan en verliet stapvoets aan de hand van Nathalie de baan.

 

Renate Veerman en dochter Manon maakten de dienst uit in de damesklasse tweewieler. Manon won de wedstrijd met Gentleman (v. Safraan) van maatschap Alting voor haar moeder die Equifirst Eribo (v. Manno) voor de wagen had. Bij de dames zittende op de vierwielige wagen gingen Nathalie Buwalda en Vayacondios er met de winst vandoor. De gedragen showende Vaya liet een lang zweefmoment zien en verwees daarmee Manouk van Ewijk met Elegant naar de tweede plaats. Derde werd Fleur Koppes met Darno.

 

Er waren ook twee oefenrubrieken voor nieuwelingen waarin een aantal aansprekende jonge tuigpaarden werden gepresenteerd. In de eerste groep ging het tussen twee Eebert nakomelingen Jasper en Julius. Martien Verboord stelde Jasper heel contant voor en met takt en regelmaat en met een mooi front de eerst plek kreeg toebedeeld. Kim Koolen reed de krachtig bewegende Julius naar plek tweede. In de tweede groep kwam Marcel Ritsma op kop met de bruine Cizandro zoon Knaller PSH van C. Pos. Met Jivirona (v. Eebert) van Ter Laar werd Henk Hammers tweede.

 

Kim Koolen reed Julius ook in de rubriek tuigpaarden onder het zadel en deed dat dermate goed dat Julius het oranje rozet aan het hoofdstel kreeg. Manouk van Ewijk wist Helandro B ook extra voor te stellen en werd tweede voor Sander Hoogenberg op Jennytou (v. Delviro HBC) van Henk Minkema.

Dan was er ook nog een hele mooi showrubriek tuigpaarden gereden door “rijders van toen”. Tinus Hahn had in Emerson (v. Manno) van Alting de beste en bleef daarmee Jan Muggen met Ditisem voor. Cees van Dijk werd derde met Equifirst Jannes (v. Manno) van Leendert Veerman. Berend Jan Brommer, Joop Witlox en Hilly Zwiers waren de overige deelnemers.

 

In de prijs der Besten werd Niek Alting twee met Icoon achter Frank Arends met zijn hackney May Dream.

 

Geert Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS