Nieuws «TERUG  

Stal Huckriede en stal Veerman domineren in Exloo

31-08-2020 |

Er werd afgelopen zaterdag 29 augustus geweldig gestreden in de tuigpaardrubrieken op het prachtige buitenterrein van Hippisch Centrum Exloo.

 

Om precies 13.00 uur werd er begonnen met de lage limietklasse waarin 12 deelnemers van start gingen en er maar liefst 7 naar de herkansing gingen. Het was opnieuw Harry van Middelaar met Ivar (v. Cizandro) van Thijs Blankendaal die de wedstrijd in de finale naar zijn hand zette. De bruine beweegt ruim en zet de hals er mooi op. Tweede werd de sterke vos Jonkheer (v. Eebert) van Wim Jansen en het derde geld ging naar Niek Alting met Glennis Grey (v. Victory). Hierna volgden Nathalie Buwalda met Julius (v. Eebert), Mart Helmus smet Korose (v. Fantijn) van Postma, Sander Hoogenberg met Johannalina (v. Cizandro) van Minkema en Albert ten Berge met Kereda (v. Fantijn) van Schadewijk.

 

De tussenlimiet kende 6 overlopers en waar Nico Calis met Jara (v. Cizandro) van Kramer de eerste omloop foutloos acteerde, speelden in de finale waarschijnlijk de zenuwen bij beide op en kon de bruine merrie haar topprestatie niet vasthouden en werd toch nog tweede achter Lambertus Huckriede en Just Lucky (v. Wentworth Ebony) die weer met veel vermogen door de baan ging. Harry van Middelaar waardeerde zich enorm op met Kuniena (v. Cizandro) van Van Doorn en klom van de zesde naar de derde plek. Roelofsen Horse Trucks Jaims H (v. Bentley VDL) van Hut werd knap vierde met Derk Jan Mekkes. Vijfde werd de actievolle Fontana D (v. Waterman) met Ada Donck en Leendert Veerman en Action Quality Jannes (v. Manno) zakten naar de zesde plaats.

 

Met Renvyle Imondro (v. Cizandro) van Fitzpatrick was Lambertus Huckriede een klasse apart. Er werd overgereden met de vijf besten maar dat Imondro ging winnen stond eigenlijk bij voorbaat al vast. Zonder opzet deze keer was de bruine nog vrijer in zijn bewegingen en was ook het orenspel vriendelijker. Kracht, ruimte, hoog grijpend zijn de kernwoorden van zijn show. Mooi tweede werd Grietje Naber-Dijks met Irona (v. Aron) en daarmee werd de merrie keur sport. Ook de als derde geplaatste Roelofsen Horse trucks Havanna (v. Bentley VDL) behaalde een extra predicaat en wel het sport predicaat waarmee de zwarte merrie keur elitesport is! Action Quality Eribo (v. Manno) werd met Leendert Veerman vierde en Henk Hammers eindigde met Jivirona (v. Eebert) van Ter Laak als vijfde.

 

In de ereklasse 11 deelnemers waarvan er 6 nogmaals mochten afrijden voor de eerste plek. Echter, die plek was eigenlijk na de eerste omloop al toebedeeld aan Leendert Veerman met Action Quality Amadeus (v. Saffraan). De vos steekt in grote vorm en liet de concurrentie ver achter zich. Het dichts in de buurt kwam Niek Alting met Emerson (v. Manno) die tweede werden. Hanneke van Wessel klom met Briljant (v. Larix) van de vijfde naar de derde plaats en verwees daarmee Berry van de Genugten met Diesel (v. Unieko) van Kruiswijk en Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horse Trucks Bentley VDL (v. Larix) naar de plaatsen vier en vijf. Nico Calis sloot de rij met Emaire (v. Manno) van Kramer.

 

Anneke Borkent won overtuigend de damesklasse tweewieler met Renvyle Imondro die ook niet weer imponeerde met zijn hoge grijpende voorhand. Hanneke van Wessel werd nu tweede met Briljant en als derde mocht Manon Veerman Emerson opstellen. De laatste finalist was Ada Donck met Fontana D en zij bleven vierde.

 

De spannende wedstrijd van de dag was de damesklasse met vierwielig rijtuig. De drie finalisten ontliepen elkaar niet veel al moet wel gezegd worden dat Rianne de Vries en Celony (v. Vulcano) van Tel gedurende de wedstrijd steeds beter werd en heel constant in een mooie houding en sterk tuig typische manieren rondging. Zij werden dan ook terecht tot winnaars uitgeroepen. Plaats twee ging tussen Hanneke Mekkes met Bentley VDL en Grietje Naber- Dijks met Irona. Beide paarden gaven alles en omdat de jury er niet uit kwam moest de arbiter de beslissing nemen en die koos Bentley voor Irona.

 

De oefenrubriek voor nieuwelingen werd gewonnen door de excellerende Lindrini (v. Hertog Jan) van de familie Kooyman en geregen door Henk Hammers. John Donck werd mooi tweede met Apollo (v. Fantijn), derde werd Wim Jansen met Lexus (v. Sir Arie), vierde Richard Hofstra met Jerco (v. Fantijn) van Mulder en Grietje Naber- Dijks werd vijfde met K-drini (v. Manno).

 

De 4 tweespanen werden in één keer geplaats met op kop Leendert Veerman met Action Quality Eribo en – Amadeus. Beide vossen zijn in deze norm niet te verslaan. Derk Jan Mekkes werd tweede met Roelofsen Horse Trucks Bentley VDL en – Jaims H voor Niek Alting met Emerson en Glennis Grey. Henk Hammers beëindigde de dag met een vierde plaats voor Brandy (v. Uromast) en Cureda (v. Ulandro). Hierna bedankte Henk de organisatie voor de mooie dag op deze prachtige accommodatie in Exloo.

 

 

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN