Nieuws «TERUG  

Prachtig concours bij de Zilfia’s Hoeve in Houten

17-09-2020 |

Afgelopen zaterdag 12 september was het de beurt aan Houten om het derde tuigpaardenconcours te organiseren en dat werd een groot succes. Kwa winnaars was het  een herhaling van zetten met overwinningen voor de paarden van de stallen Van Middelaar, Huckriede en Veerman. Achter de winnaars vond er volop strijd plaats.

 

In de eerste groep lage limietklasse ging de winst opnieuw naar Harry van Middelaar met de deftige bruine Ivar (v. Cizandro) van Thijs Blankendaal. Cees Embregts wist met Kendrick (v. Fantijn) van Stoeterij Embrengts & Van der Gun en P. Rook een plekje te klimmen tijdens de finale en werd tweede voor Niek Alting met Glennis Grey (v. Victory). De vierde plek was voor Marcel van Bruggen met King Thomas (v. Cizandro) van L. Ammerdam en Sander Hoogenberg kon zijn voorlopige tweede plaats met Johannalina (v. Cizandro) van Henk Minkema niet vasthouden en eindigde als vijfde.

 

In de tweede groep ging de zege regelrecht naar Mark de Groot met de veel bodem pakkende Jericho (v. Dylano) van Egbert Kruiswijk. Het was Nico Calis jr. die met Jessie (v. Cizandro) de tweede plek opeiste en daarmee Harry van Middelaar met Kuliena (v. Cizandro) van Toon van Doorn een plek terug wees. Ook hier vijf finalisten met Wim Jansen en Jonkheer (v. Eebert) op de vierde plaats en FreeK Saris met Kensington (V. Bocellie) op plaats vijf.

 

De tussen limiet leek spannend te worden met een sterke kopgroep van vijf maar uiteindelijk werd Lambertus Huckriede met Just Lucky (v. Wentworth Ebony) toch gewoon weer eerste. Dekhengst Hertog Jan (v. Cizandro) van Blackhorse BV was nog niet de topvorm en werd met Mark de Groot tweede voor een sterke Action Quality Jannes (v. Manno) van Leendert Veerman. Cees Klinkhamer werd vierde met de sterk bewegende Judez (v. Eebert) hetgeen ten kostte ging van Nico Calis sr. met Cizandro dochter Jara van J. Kramer.

 

Dekhengst Idol (v. Manno) van ook Blackhorse BV ging in de hoge limietklasse de concurrentie aan met Lambertus Huckriede en Renvyle Imondro (v. Cizandro) van Fitzpatrick maar moest met Mark de Groot toch het onderspit delven  tegen het actievolle geweld van Imondro. De schimmelhengst werd tweede voor Henk Hammers met de zwarte Jivirona (v. Eebert) van Van der Laak. Met Dictus (v. Manno) van Bosma werd Nico Calis sr. vierde en Leendert Veerman en Eribo (v. Manno) sloot de rij van vijf overrijders.

 

De ereklasse blijft het domein van Leendert Veerman met Action Quality Amadues (v. Saffraan), die opnieuw met veel afdruk door de baan ging. Niek Alting met Emerson (v. Manno) werd sterk tweede en Nico Calis met Emaire (v. Manno) van Kramer werd derde. Met Briljant (v. Larix) werd Hanneke van Wessel vierde en de spectaculair bewegende Diesel (v. Unieko) van E. Kruiswijk werd in handen van Berry van de Genugten vijfde.

 

Jara (v. Cizandro) met Marie- José Calis won de damesklasse vierwielig waarin Susanne Klinkhamer met Judex (v. Eebert) minimaal gelijkwaardig was en minder fouten maakte en daardoor ook had kunnen winnen. Hierna zette de arbiter Manon Veerman Action Quality Jannes (v. Manno) derde voor Annemieke Calis met Emaire.

 

In de damesklasse tweewieler waren Anneke Borkent en Renvyle Imondro weer de besten. De arbiter moest ook hier aan de slag en zette Manon Veerman met Emerson op tweede plek waardoor Hanneke van Wessel met Briljant automatisch derde werd. Vierde werd Renate Veerman met Action Quality Eribo (v. Manno). Mooi vijfde werd Gerbrich Elgersma met Jessie (v. Cizandro) en won ook de prijs voor het schoonste geheel.

 

Leendert Veerman won opnieuw de tweespan rubriek met Eribo en Amadeus voor Niek Alting met Emerson en Glennis Grey, tweede, Henk Hammers met Brandy (v. Uromast) en Cureda (v. Ulandro), derde en Antoon Epskamp met Ivirona (v. Eebert) en Grandioos (v. Atleet).

 

Vanuit twee groepen nieuwelingen werd de finale met vijf jonge talenten de afsluiting van een prachtige concoursdag. Henk Hammers had met Lindrini (v. Hertog Jan) van Michael en Henriette Kooyman al twee keer gewonnen en was ook nu weer de beste. De concurrentie kwam van Kees Kimanai met Lakei PvK (v. Dylano) van Leonie Paijmans, die in een mooie stelling en goed vierkant rondging en Mark de Groot met Latino (v. Dylano) van de combinatie Vink/Kruiswijk/deGroot, derde. Een keurige vierde plaats was er voor Teus van Laar met Jaims (v. Manno) en vijfde werd Aris van

Manen met Vanenburg ’s Lothario (v. Emilano) van de combinatie Rozendaal/VanManen.

 

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN