Nieuws «TERUG  

Plain’s Liberator postuum keur verklaart.

11-05-2021 |

Afgelopen zaterdag 8 mei was in de Ermelo de tuigpaardhengstenkeuring. Deze was via KWPN-tv live te volgen en tussen de beoordeling van de verschillende groepen jonge hengsten door liet men diverse interviews en huldigingen zien. Vanwege de COVID-19 pandemie was dit van te voren opgenomen. Een van de hoogte punten was het postuum keur verklaren van de grote maat hackneyhengst Plain’s Liberator (v. Plain’s Black Satin), die in 2018 op 22-jarige leeftijd overleed.Teun Middelman fokte Plain’s Liberator uit de merrie Birchfield Moonlight van Segnhoe Lucifer.

Plain’s Liberator was bij het hackney stamboek al goedgekeurd werd in 2005 ook goedgekeurd bij de tuigpaard stamboek van het KWPN. Zowel in tuig als in de fokkerij presteerde de zwarte hengst buitengewoon goed. Zelf was hij kampioen aan de hand en in tuig en in de hackneyfokkerij kreeg hij Stjerreljocht Suprice (vm. Hollypark Jubilation), Salland’s Railroadman (vm. Forewood Commander) , Sir Arie (vn. Perrybridge Touch and Go) en Bocellie (vn. Plain’s Splendid) goedgekeurd. Bij de tuigpaardfokkerij kreeg hij twee zonen goedgekeurd: Zepplin (vm.  Fabricius) en Dylano (vm. Fabricius) van hengstenhouderij Landzicht. Ook  Bocellie en Sir Arie zijn goedgekeurd bij het KWPN.

 De 3-jarige hackneyhengst Sallandt’s Long Train Running van Lambertus Huckriede die zaterdag werd goedgekeurd bij de tuigpaardfokkerij komt uit een Plains Liberator moeder.

Eén van zijn bekendst nakomelingen in de tuigpaardensport is ongetwijfeld de zwarte Wervelwind (vm. Droomwals) , waarmee eerst Harm Jan Veenstra en later Lammert Tel en Lucy Stevens meerdere kampioenstitels  wisten te winnen bij onder andere regio Noord. Andere bekende sportpaarden zijn Zigemma , Wodan K, Be My King, Castilla BH en Barazja C.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN