Nieuws «TERUG  

LINDRINi topsportmerrie 2021

20-08-2021 |

Op 36ste de nationale tuigpaarden dag was de Finale der Nationale het absolute hoogtepunt van de dag. De allerbeste  merries uit verschillende leeftijdsklassen streden om de titel Topsportmerrie  2021 en voor de winnaar is er de Greet Bergstra Bokaal. Henk Hammers had zich met twee merries geplaatst door de finale en koos voor de 5-jarige Lindrini (v. Hertog Jan) uit de Topsportmerrie van 2018 Dendrini (v. Manno). Zowel moeder als dochter zijn gefokt door Michael en Henriette Kooyman uit Arkel. Lindrini was in topvorm maar moest het wel opnemen tegen Harry van Middelaar met 10-jarige , Gardenia (v. Victory) van de HBC stal die in 2017 Topsportmerrie was. Het werd een geweldig gevecht dat uiteindelijk werd beslist op details met als glorieuze winnares de bruine Lindrini.

 

 

Van de twaalf geselecteerde merries kwamen er acht  opdraven in de grote finale. Na de eerste omloop kiest de jury de beste vijf eruit  die nogmaals afrijden voor de titel en de Greet Bergstra Bokaal. Om de spanning nog meer op te voeren wordt er van achter naar voren geplaatst.

Ex aequo zesde werden Grietje Naber met Irona (v. Aron), Teckla de Boer met Kassandra (v. Fantijn) en Siebe te Bokkel met  Misty-Rose (v. Fantijn).

 

De vijf besten waren Henk Hammers met Lindrini (v. Hertog Jan) van de familie Kooyman, Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horse Trucks Havanna (v. Bentley VDL), Cor van Dijk met Elegant (v. Waldemar), Harry van Middelaar met de schimmel Gardenia HBC (v. Victory) en Linda Boelens met de titelverdedigster Icanita (v. Colonist) van Lammert Tel. Het werd een spektakelstuk waarbij het publiek massaal meeleefde en dat maakte dat de rijders alles uit hun paarden probeerden te halen. De zwarte Havanna ging voor en achter hoog en vierkant van de vloer met hals er bovenop. Ze werden vijfde. Elegant liep met afdruk en maakte ruime passen maar miste nu oprichting in het front en werd vierde. Toen waren de podiumplaatsen er nog over. De verfijnde Icanita liep met veel elan en maakte geen fouten. Vierkant en in een hele mooie stelling waren goed voor de bronzen medaille. Gardenia en Lindrini, gereden door twee toptrainers waren aan elkaar gewaagd waarbij de schimmel er in de laatste ronde nog even extra aan trok en nog  ruimer werd in de voorhand. De bruine Lindrini  klom er nog even meer in en heeft en mooiere uitstraling met haar hoog en ruim wegzettende voorhand.

 

De titel Topsportmerrie ging naar Henk Hammers met Lindrini. Het zilver was voor Gardenia. Hammers stond voor de negende keer op de hoogste trede van het podium en hij daarmee de meeste titels op zijn naam staan. Greet Bergstra reikte de medailles en bijbehoren Greet Bergstra bokaal uit aan Linda Boelens, Harry van Middelaar en Henk Hammers.

De doorslag voor de jury om Lindrini als winnares aan te wijzen , gaf het chiquere beeld en mooiere voorbeen gebruik, aldus jurylid Henk Fikse.

Geert Bouius

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN