Nieuws «TERUG  

Renvylle Imondro twee keer kampioen in Exloo

07-09-2021 |

Zaterdag 28 augustus jl. stond CH Exloo op de agenda en voor de nationale rijders stond het dameskampioenschap op het programma.

 

Vijf dames gingen de strijd met elkaar aan en het was Anneke Borkent met Renvylle Imondro (v. Cizandro) van Frank Fitzpatrick die de kampioenstitel op eiste. Deze combinatie was ook de grote favoriet omdat alle voorgaande wedstrijden al werden gewonnen. Ineke van de Meulen-Haarsma werd knap tweede met It is Em (v. Ditisem), goed partij gaf en met veel afdruk rond marcheerde. Derde werd Hanneke van Wessel met Funita (v. Manno). Deze drie reden over voor goud, zilver en brons! Met Heliotroop (v. Colonist) werd Grietje Naber-Dijks vierde en Renate Veerman werd met Action Quality Eribo (v. Manno) vijfde.

 

Ook de Young riders streden om een kampioenschap en deze titel ging ook naar Renvylle Imondro, maar nu gereden door Kevin Huckriede. Dion ten Berge werd verrassend tweede met de mooie Apollo (v. Fantijn) van John Donck en derde werd Mieke ter Schure met Funita.

Henk Hammers won de competitie met Lindrini (v. Hertog Jan) van de familie Kooyman. De ereklasse ging naar harry van Middelaar met Fantijn (v. Patijn) van Lammert Tel en de tien punten in de competitie voor tweespannen ging naar Leendert Veerman met AQ Jannes (v. Manno) en AQ Kroonjuweel (v. Fantijn).

 

De overwinning in de Westfort hengstencompetitie ging naar Lambertus Huckriede met Magnifiek.

 

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN