Nieuws «TERUG  

Veerman en Verboord kampioen meerspannen in Houten

09-09-2021 |

De tuigpaardrijders waren zaterdag 3 september jl. voor de derde keer dit jaar afgereisd naar manege de Zilfia’s Hoeve voor een aangespannen concours Houten 3.0. 

Voor de rijders van Midden West Zuid stond het tweespankampioenschap op het programma en ook was er het VERT-kampioenschap Klavertje-3.

 

Vijf tweespannen bonden de strijd met elkaar aan en na een eerste schifting reden er drie nogmaals voor de titel. Derk Jan Mekkes ging voorop als voorlopig eerst geplaatste met Roelofsen Horse Trucks Hugo (v. Patijn) en good old – Varanno (v. Manno). Met de vossen El Nino B (v. Atleet) en Jonkheer (v. Eebert) volgde Martien Verboord en als derde Etienne Raeven met de bruinen Cilardo (v. Ulandro) en Lorton (v. Hertog Jan). Op alle drie de spannen was wel iets aan te merken en dat maakte het voor de jury niet eenvoudig om de kampioen aan te wijzen.  Martien Verboord werd uiteindelijk kampioen omdat zijn paarden in de ogen van de jury de meeste charme en uitstraling hadden en het mooiste totaalbeeld gaven. De arbiter koos daarna het span van Raeven, gevolgd door Mekkes.

 

Om de klavertje-3 kampioen te kiezen was niet echt lastig omdat het drietal Action Quality vossen, Jannes (v. Manno), Eribo (v. Manno) en Amadeus (v. Saffraan) van en met Leendert Veerman met kop en schouders boven de andere drie combinaties uit stak. Veerman moest nog wel overrijden tegen Henk Hammers met Action Quality Kroonjuweel (v. Fantijn) van dezelfde Veerman en Briljant (v. Larix) en Funita (v. Manno) van Joop van Wessel, maar dat had geen invloed op de uitslag. Met showbink en dansende Amadeus voorop was Veerman niet te kloppen. Ule Haarsma werd derde met Kolonel (v. Fantijn), Jidaperty (v. Eebert) en Elburg (v. Morocco Field Marshall). De debuterende Etienne Raeven had wellicht meer recht gehad op de derde plaats met de mooi en goed doorlopende Hercules (v. Atleet), Lorton en Cilardo.

 

Mark de Groot boekte drie overwinningen, hij won met Jericho (v. Dylano) van Kruiswijk de tussenlimiet, met Idol (v. Manno) de grote limiet en met Dylano (v. Plain’s Liberator) de ereklasse die gold als generale voor het grote kampioenschap volgende week in Luttenberg.

 

Harry van Middelaar had in Ivar (v. Cizandro) van Thijs Blankendaal de winnaar in de lage limietklasse en Marcel Ritsma pakte de tien punten in de competitie voor nieuwelingen.

Leendert Veerman won met AQ Eribo en – Amadeus ook de tweespannen ereklasse. Met Heliotroop pakte Grietje Naber de overwinning in de damesklasse.

 

De finale van de Westfort hengstencompetitie werd een spannende aangelegenheid en mondde uit in een allesbeslissende finale tussen Robbie van Dijk met Macho (v. Indiana) en Lambertus Huckriede met Magnifiek (v.Idol). Uiteindelijk won Magnifiek de finale en daarmee ook de competitie.

 

Geert Bouius

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN