Nieuws «TERUG  

Kampioenstitels in Blaricum voor Freedom en Judex

09-09-2021 |

In Blaricum werd Pien Jansen met Freedom (v. Patijn) kampioen tuigpaarden gereden door dames voor de vierwielige concourswagen. Eerder dit seizoen werd ze ook al kampioen voor de tweewielige dameskar. Van de negen deelneemsters mochten er vijf naar de finale waarin de meeste tegenstand kwam van Ada Donck met Apollo (v. Fantijn) en Annemiek Calis met Jara (v. Cizandro) van J. Kramer. Zij werden respectievelijk tweede en derde.  De zusjes Susanne en Danielle Klinkhamer werden vierde en vijfde met achtereenvolgens Judex (v. Eebert) en Berino (v. Stuurboord) van Hans Robben. Freedom was het meest constant en ook het meest tuig typisch in zijn optreden.

 

In de zadelrubriek was het kampioenslint voor Susanne Klinkhamer op de grote en krachtig bewegende Judex. Zij bleef Ada Donck op de spectaculair bewegende  Fontana D (v. Waterman) voor. Een mooie derde plek was er voor  Josina Bezemer- van Zijtveld op Excellente W (v. Unieko) van haar vader Gijs.

 

Marcel van Bruggen won de lage limietklasse met King Thomas (v. Cizandro) en met Jonkheer (v. Eebert) won Martien Verboord de hoge limiet.

In de competitie versloeg Kees Kimenai met Lakei (v. Dylano) van Paijmans Henk Hammers met Lendoline (v. Eebert) van Liezen.

 

Dat Freedom in vorm was bewees hij ook door met Wim Jansen de ereklasse te winnen en daarna ook nog de prijs der besten te pakken.

 

Tekst: Geert Bouius

Foto's: Johnny van Ingen

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN