Nieuws «TERUG  

Celony en Ditisem kampioen in Harich

09-09-2021 |

Zondag 5 september was in het Friese Harich een tuigpaarden concours voor regio Noord en in Blaricum kwamen de tuigpaarden van regio Midden West Zuid in de baan.

 

Op het terrein van manege Gaasterland stond naast het kampioenschap voor fokmerries ook het kampioenschap tuigpaarden gereden onder het zadel op het programma.

 

Negen fokmerries begonnen aan hun titelstrijd en na overrijden ging de winst naar Linda Boelens met de sterk en rondom vierkant acterende Celony (v. Vulcano) van Lammert Tel. De hals er mooi op versloeg ze Mart Helmus met Korose (v. Fantijn) van M. Postma, die tweede werd, en Niek Alting met Memories MCM (v. Cizandro) van B. Kulk. Een mooie strijd tussen een kopgroep met zeer tuig typische merries.

 

In het zadelkampioenschap wist  Lieke Lueks op  Ditisem (v. Roy M) van haar opa Jan Muggen de eresjerp te bemachtigen. Manon Veerman gaf op Emerson (v. Manno) veel concurrentie en werd tweede voor Els Nijenhuis op Jetisem (v. Ditisem) van Rony Beuving. 

 

Ditisem was in topvorm in Harich want hij won in handen van Albert Lueks ook de ereklasse en met Fera Lueks pakte hij ook de winst in de damesklasse gereden voor het tweewielig rijtuig.

 

Niek Alting won opnieuw de competitie voor nieuwelingen met de actievolle Fantijn nakomeling Luitenant van de combinatie Alting/Ruinemans. Rony Beuving werd keurig tweede met Jetisem voor Harry van Middelaar met Mendrini (v. Cizandro) van Harold Dekker.

 

Joyce de Boer won de kleine limiet met Kentucky (v. Fantijn) en met Icanita (v. Colonist) won Linda Boelens de hoge limiet en met Rianne de Vries aan de leidsels won Icanita ook de damesklasse voor de vierwielige wagen. Rony Beuving pakte het oranjelint bij de tweespannen met Cetrienes (v. Vulcano) en Kentucky.

 

Tekst: Geert Bouius

Foto's: Anouk Kemkes

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN