Nieuws «TERUG  

Lakei wint competitie Midden West Zuid

16-09-2021 |

Voor de regionale tuigpaardrijders van MWZ stond zaterdag 11 september in Luttenberg de finale van de nieuwelingen competitie op het programma stond.  Kees Kimenia hoefde de finale niet te winnen met de zwarte Lakei PvK (v. Dylano) van de familie Paijmans uit Hapert om het eindklassement te winnen. Dat deed hij wel was daarmee de terechte winnaar met 30 punten.

 

De competitie kreeg een finale met negen deelnemers waarvan er vijf mochten overrijden voor de winst. Zoals wel vaker waren Kimenia met Lakei en Henk Hammers met Lendoline (v. Eebert) van Wout Liezen elkaars grootste concurrenten en dat was in Luttenberg niet anders. Lendoline bleef in de finale iets vlak in haar bewegingen en miste wat oprichting.  Lakei oogde fris en ging heel deftig en actievol rond. Met de tweede plaats in de finale werd Lendoline ook tweede in het eindklassement met 28 punten. Een constante factor in deze competitie was Piet Lijffijt met Landheer (v. Fantijn), hij behaalde louter derde plekken en werd met 25 punten ook derde in de eindstand. Harry Claassen had Menderose (v. Delviro) van Jan Thijs heel goed aan het lopen en werd vierde voor Wim Jansen met Lex (v. Sir Arie). In de eindstand stond Lex vierde, 23 punten, en Menderose vijfde met 19 punten.

 

In de kleine limiet was Marcel van Bruggen met King Thomas (c. Cizandro) van Ammerlaan de beste en werd Mart Helmus met Korose (v. Fantijn) tweede. De bij tijd en wijle spectaculair bewegende Memories MCM (v. Cizandro) van Berry Kulk en gereden door Manon Veerman werd derde. Met Misty-Rose (v. Fantijn) kwam Siebe te Bokkel vanuit een tussengroep bij de kopgroep en steeg door naar de vierde plaats. Vijfde werd Albert ten Berge met Kereda (v. Fantijn) van W. van Schadewijk, die sterk begon maar daarna teveel foutjes maakte voor een hogere klassering.

 

De grote limiet kende met zes ook een grote en sterke kopgroep. De overwinning ging uiteindelijk naar Nico Cals met Jara (v. Cizandro) van Kramer en was daarmee Linda Boelens met Icanita (v. Colonist) van Lammert Tel de baas. De derde plek was voor Pien Jansen met sterk bewegende Joker (v. Delviro) van Jansen en Oosterlaar en daarna mocht Mark de Groot Dylano nakomeling Jericho van Egbert Kruiswijk opstellen. Met Ivo PSH (v. Saffraan) werd Marcel Ritsma vijfde en Mart Helmus sloot de rij met Kennedy (v. Saffraan).

 

De kwaliteit in de ereklasse lag bijzonder hoog met een groot aantal toppaarden. El Nino (v. Atleet) van Martien Verboord werd alleen maar beter in de finale met zes en pakte verdiend de overwinning. De vos maakte zich mooi in het front en ging hoog van de vloer.  Marcel Ritsma handhaafde zich als tweede met Gerran PSH (v. Atleet) van Pos en met Elegant (v. Waldemar) moest Cor van Dijk twee plekken inleveren. Vierde werd Wim Jansen met Freedom (v. Patijn), vijfde Hanneke van Wessel met Briljant en zes Rony Beuving met Cetrienus (v. Vulcano).

 

De voorlaatste competitiewedstrijd voor de nieuwelingen van regio Noord kreeg een even verassende als terechte winnaar in Jetisem (v. Ditisem) van Rony Beuving. De vos ging goed vierkant en heeft geen hulp nodig om het front er te zetten. Niek Alting moest genoegen nemen met een tweede plaats voor Luitenant (v. Fantijn). Harry van Middelaar werd derde met Mendrini (v. Cizandro) van Harold Dekker en Manon Veerman reed de in de eerste omloop heel imponerende Lord Liberty L (v. Fabuleus) naar de vierde plaats. Dit was ook de groep die mocht overijden.

Geert Bouius

 

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN