Nieuws «TERUG  

Haarsma en Veerman goed voor twee overwinningen in Eext.

23-09-2021 |

De nationale rijders waren niet in groten getale afgereisd naar Eext maar die er waren lieten het publiek genieten van een aantal mooie wedstrijden.

 

In de kleine limietklasse gingen vijf deelnemers naar de herkansing en het was Martien Verboord met Jonkheer (v. Eebert) die de tot nog toe ongeslagen Ivar (v. Cizandro) van Thijs Blankeldaal en gereden door Harry van Middelaar, het nakijken gaf. Ivar miste iets oprichting waar Jonkheer de hals er boven op had staan. Leendert Veerman reed Action Quality Jannes (v. Manno) naar de derde plaats. Met Kanjer (v. Urgent) van de combinatie Kemp/Saris werd Freek Saris vierde voor Cees Klinkhamer met Judex (v. Eebert).

 

Ule Haarsma kwam zag en overwon met It is em (v. Ditisem) in de grote limietklasse.  De vrolijke vos walst met grote passen door de baan en kijkt er fier overheen. Sterk tweede werd  Martien Verboord met de Atleet nakomeling El Nino die ook bijzonder actievol rond ging. Op de derde plaats stond Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horse Trucks Hugo (v. Patijn) en met AQ Eribo (v. Manno) was Leendert Veerman de laatste die mee mocht overrijden en bleef vierde.

 

In de ereklasse een duel om de eerste plaats tussen Harry van Middelaar met Gardenia HBC (v. Victory) en Leendert Veerman met Action Quality Amadeus (v. Saffraan). Gardenia won.

 

Ineke van der Meulen- Haarsma heeft de juiste knoppen bij It is Em ook gevonden en won voor de tweede keer oprij de damesklasse en pakte ook de prijs voor het schoonste geheel mee. Met Havanna (v. Bentley VDL) werd Hanneke Mekkes tweede voor Renate Veerman met AQ Eribo. Vierde in deze kleine damesklasse werd Naomi van der Vegt met Ebert (v. Unieko) van Teus van Laar.

 

Bij de meerspannen is Leendert Veerman vaak de te kloppen man en dat was nu ook het geval. Met AQ Eribo en – Amadeus won hij de generale voor het tweespankampioenschap dat aanstaande zaterdag in de HJC-manege in Tolbert wordt verreden. De vossen imponeerden van begin tot eind de wedstrijd. Met Roelofsen Horse trucks Bentley (v. Larix) en diens zoon Jaims H werd Derk Jan Mekkes tweede en met Jonkheer en El Nino mocht Martien Verboord als derde opstellen.

 

De tandemrubriek in het kader van  Bronzen Bartje ging ook naar Veerman, nu met AQ Kroonjuweel (v. Fantijn) en Amadeus. Met Veermans Manno zonen AQ Eribo en – Jannes werd schoonzoon Niek Alting tweede voor het langspan RHT Varanno (v. Manno) en RHT Hugo van en met Derk Jan Mekkes.

 

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN