Nieuws «TERUG  

Nieuwe Stichting Aangespannen Sport sluit seizoen feestelijk af in HJC-manege te Tolbert met één grote kampioenenparade.

04-10-2021 |

Waar de nieuwe Stichting voor de Aangespannen Sport begin juli haar allereerste ledendag hield, werd nu het relatief korte concours seizoen ook afgesloten: in de fraaie HJC-manege te Tolbert! Voor de VERT rijders stonden er maar liefst negen kampioenschappen en een competitiefinale  op het programma. Het werd een waar volksfeest met een enthousiast meeleven publiek, waarbij de sfeer op sommige moment deed terugdenken aan wat ooit de Utrechtse paarden Dagen waren! 

 

 

Henk Hammers verrast met tweespantitel

In 2018 won Hammers de tweespancompetitie met Funita (v. Manno) en Heliotroop (v. Colonist), toen in eigendom van Jaap van der Meulen. Sinds dit seizoen lopen beide donkere vossen weer samen als span en is Heliotroop inmiddels van Harco en Grietje Naber en Funita weer van zijn fokker Joop van Wessel. In het kampioenschap met zeven deelnemers wisten ze de hele wedstrijd te imponeren, klommen tegen elkaar op waardoor ze zich nog groter maakten en waren in houding en beweging helemaal gelijk. Vier spannen mochten overrijden maar met de uitstraling die Heliotroop en Funita tentoonspreiden kon de kampioenstitel hen nooit ontgaan!  Grote favoriet Leendert Veerman met de vossen Action Quality Eribo (v. Manno) en – Amadeus (v. Saffraan) traden ook geweldig op maar misten dan net de uitstraling van de winnaars en moesten genoegen nemen met de tweede plaats voor titelverdediger Marcel Ritsma met Jack Daniels PSH (v. Manno) en Gerran PSH (v. Atleet) van de familie Pos. Niek Alting verraste met een vierde plaats voor Action Quality Jannes (v. Manno) en – Kroonjuweel (v. Fantijn). Bron: De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN