Nieuws «TERUG  

Heliotroop in topvorm in Beilen

19-10-2021 |

Tijdens het altijd gezellige avondconcours van indoor Beilen op zaterdag 9 oktober in de manege van de paardensportvereniging De Stroomruiters was de KWPN goedgekeurde dekhengst Heliotroop (v. Colonist) van Harco en Grietje Naber in topvorm. De donkere vos pakte twee overwinningen en won op het eind van de avond ook nog de Prijs der Besten.

 

Op dit laatste concours van dit seizoen kwamen zes lage limiet paarden als eerste in de baan. Drie reden er over en het was Evelien Corbeek met Big Ben (v. Urgent) die als eerste weer mochten opstellen en daarmee ook hun eerste overwinning boekten. De grote vos kijkt er hoog overheen en maakt lange passen met de ruim wegzettend voorbeen. Rony Beuving werd tweede met Jetisem die ook heel sterk over de benen ging en een mooi front had. Teus van Laar kon zijn voorlopige eerste plek niet behouden met de zuiver vierkant lopende Ebert (v. Unieko), die ook mooi recht gesteld was.

 

In de tussenlimiet klasse wist Harry van Middelaar met Ivar (v. Cizandro) van Thijs Blankendaal de overwinning te pakken maar kreeg deze niet cadeau!  De veel front makende Jantijn (v. Fantijn) van Henriette en Larissa Hoorn werd door Robin Hoorn heel deftig voorgesteld en werd in de finale met drie tweede voor Wim Jansen met  Lex (v. Sir Arie) die ook een sterke wedstrijd op de mat legde.

De grote limiet kreeg ook een finale met drie kanshebbers op de overwining. Deze ging naar Marcel Ritsma met de parmantig showende Jack Sparrow PSH (v. Cizandro) van Pos. Antoon Epskamp klom naar de tweede plaats met krachtpatser Grandioos (v. Atleet) en met Judex (v. Eebert), ook zo’n sterke vos, werd Cees Klinkhamer derde.

 

 Heliotroop begon zijn zegetocht in de damesklasse voor de tweewielige wagen. Het was vaste groom van stal Hammers, Mieke ter Schure, die haar debuut maakte achter de hengst en dat zonder enige schroom deed. Heliotroop had er zin in deze avond en showde zich met veel kracht en allure waarbij zijn sterke achterhand en ruime voorhand opvallend en imponerend waren. Achter Mieke werd Els Nijenhuis tweede met de deftig showende Jetisum (v. Ditisem) van Rony Beuving. Voor Joyce de Boer en haar vos Kentucky (v. Fantijn) was de derde plek en de prijs voor het schoonste geheel.

 

Henk Hammers reed Heliotroop onbedreigd naar de winst in de ereklasse waarin drie combinaties streden om de hoogste plekken. Wie er tweede moest worden bleek overigens behoorlijk lastig voor de jury en dus werd de arbiter geraadpleegd die Albert Lueks met Ditisem (v. Roy M) van zijn schoonvader Jan Muggen boven Marcel Ritsma met Gerran PSH (v. Atleet) van de familie Pos verkoos.

 

Susanne Klinkhamer wist Judex naar het oranje rozet te rijden in de damesklasse voor de vierwielige wagen.  Pien Jansen met Joker (v. Delviro HBC) van Jansen/Oosterlaar kwam nog het dichtst in de buurt van de winnaars en werd tweede. Nathalie Buwalda eindigde in deze finale derde met Julius (v. Eebert).

 

Mart Helmus en Korose (v. Fantijn) van M. Postma wonnen de rubriek voor fokmerries na een tweestrijd met Linda Boelens met Icanita (v. Colonist) van Lammert Tel.

 

De zadelrubriek kende een groot aantal deelnemers en werd in groepen verreden waarna de beste acht nogmaals aantraden in de finale. Het was opnieuw Susanne Klinkhamer, nu zittende op de rug van Judex, die de overwinning in de wacht sleepte voor Lieke Lueks op Ditisem. Derde werd Dominique Veenstra op Korose en de vierde plaats ging naar Marit Westerink op de sterke Grandioos.

 

Indoor Beilen en daarmee ook het seizoen 2021 werd afgesloten met de Prijs der Besten waarvoor Heliotroop, Big Ben, Jantijn, Korose en jack Sparrow waren uitgenodigd. Zij namen het op tegen twee hackney’s. Na een eerste schifting bleven Heliotroop, Korose, Jack Sparrow en de hackney hengst Noddyvyse I Am Here over voor de super finale. Het publiek ging uit haar dak tijdens deze spannende apotheose en had een voorkeur voor Mart Helmus met Korose. De bruine merrie was in vorm maar zakte op het eind toch iets af in haar prestatie.  Dat deed Heliotroop absoluut niet en  werd in handen van Mieke ter Schure alleen maar beter.  De jury bleef kalm en kroonde Mieke met de ontketende Heliotroop tot winnaars van deze bijzonder spannende strijd.

 

 

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN