Nieuws «TERUG  

Pien Jansen en Lubbert van Oene gehuldigd in Hellendoorn

05-08-2022 |

Zaterdag 30 juli jl. vond in Hellendoorn de Tuigpaarden dag  plaats. Niet meer op het  gras maar op de  schitterende zandbodem naast het Hippisch centrum ‘t Oale Spoor. Voor de tuigpaarden van de regio’s Midden West Zuid stonden er twee kampioenschappen op het programma die werden gewonnen door Pien Jansen met Joker (v. Delviro) en Lubbert van Oene met de vosmerrie Kibora V (v. Manno). Voor Lubbert was dit derde keer in nog geen drie weken dat hij en Kiboro werden gehuldigd als kampioen fokmerries.

 

Van de acht merries die begonnen aan het kampioenschap mochten er  vijf overrijden. Met de schimmel Mareda (v. Idol) van Egbert Kruiswijk zorgde Berry van de Genugten voor de meeste tegenstand en werd  uiteindelijk tweede. Hierna volgde Wim Jansen met deftige Kumalya (v. Fantijn) van Henri van Weeghel. Met Nanita (v. Heliotroop) van Gerrit Kamphorst werd Henk Hammers vierde en Joelle Berghuis sloot de rij met Mary-Rose MJDB (v. Delviro) van Maarten Joris de Boer.

Voor het dameskampioenschap tuigpaarden voor de tweewielige wagen kwamen vijf combinaties in de baan. De beste twee mochten onderling uitmaken wie kampioen ging worden. Pien Jansen was titelverdedigster met de zwarte Joker van de combinatie Jansen/Oosterlaar en nam het op tegen Hanneke Mekkes met Jaims H (v. Bentley VDL) van J. Hut. Joker liep een zeer geconcentreerde koers en was mooi vierkant en zuiver in haar bewegingen. Het front stond er goed op en het orenspel was vriendelijk. Jaims H ging sterk over de benen mar mistte de uitstraling van zijn tegenstaander. Dat vond ook de jury: “Joker gaf een vrij beeld te zien en was goed voorwaarts met een sterk en ruim voorbeen. Zij is de kampioen. Nummer twee werd iets feller gereden maar was iets gedrongen in het front en minder over de benen”.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN