Nieuws «TERUG  

Spannende finale Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje in Exloo

24-08-2022 |

PERSBERICHT RONDJE DRENTHE OM HET BRONZEN BARTJE

 Meerdere kanshebbers voor de overwinning

 Op zaterdag 27 augustus wordt al weer voor de zesde keer het grote Tuigpaarden- en Hackneyconcours CH Exloo georganiseerd op het evenemententerrein van Hippisch Centrum Exloo.

Het concours wordt ‘s avonds afgesloten met de grote finale van de, mede door de Provincie Drenthe mogelijk gemaakte, meerspancompetitie ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’ verreden. Er worden niet minder dan acht tandems verwacht!

 Op de drie voorgaande wedstrijden, in De Wijk, Schoonebeek en Norg, was het genieten van de stuurmanskunsten van de rijders met hun geweldige tandems. Iedere keer bleek weer de enorme waardering van het publiek voor deze rubriek. Daarmee is volledig aan één van de doelen van ‘Het Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’ voldaan.

‘Het Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’ is een unieke competitie en wordt georganiseerd door vijf concoursorganisaties in Drenthe (CH De Wijk, CH Eext, CH Zuidenveld (Schoonebeek), CH Norg en CH Exloo). De competitie heeft als doel om de tuigpaardensport interessant te houden voor een breed publiek en dat organisaties in Drenthe concoursen blijven organiseren. Er is gekozen voor meerspanrubrieken omdat deze een hoog ‘show-gehalte’ hebben en daarmee een breder publiek. Het gaat om de kwaliteiten van het unieke Nederlandse tuigpaard maar ook om de kwaliteiten van de rijder gezien de moeilijkheidsgraad van het rijden van een meerspan.

 De strijd is nog niet beslist!

De competitie kende tot nu toe drie verschillende winnaars, dat maakt de competitie extra interessant en spannend. De verschillen zijn klein en meerdere rijders hebben dan ook nog kans om de eindoverwinning in de wacht te slepen. Ongetwijfeld zijn ze in deze finale nog een beetje extra gemotiveerd, het gaat immers niet alleen om de ereprijs ‘Het Bronzen Bartje’, maar ook om een extra prijs van maar liefst € 500,- voor de winnaar. Prijzen worden aangeboden door de Provincie Drenthe.
Bij een gelijke eindstand geld de plaatsing in de finale.

 

Tussenstand:

1. Derk Jan Mekkes, Doezum – 27 punten

2. Jan Jordans, Landhorst – 25 punten

2. Martien Verboord, Vlijmen – 25 punten

4. Leendert Veerman, Wittelte – 23 punten

5. Niek Alting, Jipsingboertange – 18 punten

6. Richard Hofstra, Lutkewierum – 11 punten

7. Teus van Laar, Nijkerk – 9 punten

8. Jochum Boonstra, Wijnjewoude – 3 punten

(onder voorbehoud)

 

 

Praktische informatie:

Facebook Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje: www.facebook.com/Rondje-Drenthe-om-het-bronzen-bartje-1051457995051652

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN