Nieuws «TERUG  

Richard Hofstra en New Eclipse winnen Prijs der Besten Indoor Beilen

20-10-2022 |

Zaterdag 15 oktober was in manege de Stroomruiters van Beilen het gezelligste avondconcours van Drenthe . Het talrijk aanwezige publiek  kreeg een aantal mooie tuigpaardrubrieken te zien. Richard Hofstra was met twee overwinningen van New Eclipse van Fokkelien Oldenburger behoorlijk succesvol. Hij won de kleine limietklasse en op het eind van de avond ook nog de Prijs der Besten.

De deftige New Eclipse was in vorm en liep bijzonder tactvol vanuit een sterke achthand waardoor de Fantijn merrie hoog en ruim in de voorhand kan gaan. Ze heeft de hals erbovenop  staan en heeft mooi en aansprekend hoofd. In de wedstrijd waar drie van de vijf deelnemers overreden, werd afgerekend met Berry Kulk en Memories MCM (v. Cizandro) die heel keurig werd voorstelde en bijzonder sterk pover de benen ging. Derde werd Evelien Corbeek met de grote vos Big Ben (v. Urgent).

De tussenlimiet werd gewonnen door  Henri van Weeghel met Kumalya, ook van Fantijn. Het parmantige vosje liet Nathalie Buwalda met Julius (v. Eebert) van de familie Haak en Marcel Ritsma met Ivar HR (v. Cizandro) van Hans Robben achter zich.

De fokmerries werden in twee groepen voorgesteld en leverde overwinningen op voor Albert ten Berge met de fraaie Nora T (v. Cizandro) van de familie Schadewijk en Joelle Berghuis met de ruim bewegende Mary-Rose MJDB (v. Delviro) van Marten Joris de Boer.

De openklasse leverde een klinkende overwinning op voor Marcel Ritsma met Knaller PSH (v. Cizandro) van de familie Pos. Na lang blessureleed liep de bruine zijn eerste wedstrijd weer. Knaller liep beter als ooit tevoren vanuit een krachtige achterhand en bijzondere hoge en grijpende voorhand. Richard Hofstra streed samen met Ritsma om de overwinning maar zijn Any Time (v. Patijn) kon niet tegen de sterke winnaar op.

Nathalie Buwalda won met Julius de damesklasse na arbitrale beslissing waardoor Joelle Berghuis met Mary-Rose MJDB tweede werd. Twee paarden die kwa beweging niet te vergelijken zijn maar beide met veel schwung door de baan gingen.

Meest opvallende tuigpaard bij de oefenrubriek voor nieuwelingen was Nairo Silver (v. Idol) van Wim Jansen en gereden door Berry Kulk.  De grote schimmel is zeer tuig typisch, beweegt krachtig en ruim en heeft veel zelfhouding. Ook de zwarte Ozandro PSH (v. Cizandro) van de familie Pos en gereden door Marcel Ritsma liet een sterke indruk achter.

Happy atlete

Op het eind van de avond werd de Prijs der Besten verreden. Niet alle winnaars kwamen terug voor deze afsluiter maar de vier die er wel waren maken er een mooie strijd van. Albert ten Berge met Nora T en Richard Hofstra met New Eclipse reden samen de allesbeslissende finale waarbij de vos merrie van Hofstra de allerbeste was. De jury bij monde van Sybren Minkema sprak van een echte happy atlete die atletisch en met veel schoudervrijheid beweegt, sterk van achter is en een mooi front en hoofd heeft waarbij het orenspel constant vrolijk is.

Foto & Tekst: Geert Bouius

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN