Nieuws «TERUG  

Indoor Benningbroek vervallen

25-01-2023 |

Na 22 jaar en 20 concoursen in Benningbroek delen wij u mee dat wij dit concours niet meer gaan organiseren, Aangezien er geen opvolging is in het bestuur om de organiserende taken over te nemen, het steeds moeilijker wordt om het financieel rond te krijgen en de leeftijd van de huidige bestuursleden hebben wij dit besluit moeten nemen.

Het ontstaan: Op de eerste concoursen van het seizoen wilde het weleens gebeuren dat met name de jonge paarden in een situatie kwamen die zij nog niet eerder hadden meegemaakt en die paarden enig vluchtgedrag vertoonden. Dat werd niet zo gewaardeerd door de organiserende vereniging en het publiek. Het toenmalige SERT bestuur besloot om voorafgaande aan het seizoen een oefendag (verplicht voor nieuwe paarden) te houden. Deze dag werd georganiseerd bij de familie Zonneveld en later bij de Fam.van der Linden. Toen dat niet meer mogelijk bleek bedachten wij dat het voorbeeld Balkbrug wel een heel goede zou zijn. Na enig overleg met oud Balkbrug organisatoren besloten wij het Oefenconcours in Benningbroek te gaan organiseren en dat hebben we 20 keer gedaan. Het bestuur van de Noorder Koggenruiters was erg enthousiast en hun accomodatie leek ons erg geschikt voor een Tuigpaardenconcours zoals wij dat voor ogen hadden. Nadat ze er een tweede hal bij gingen bouwen waren wij nog enthousiaster.

Wij willen het bestuur dan ook zeer hartelijk danken voor de door hen geboden gelegenheid om onze geweldig mooie sport in Benningbroek te laten verrijden en op die manier de jonge paarden te kunnen laten wennen aan de impact van een concours. Wij willen hierbij ook de vele sponsoren , vrijwilligers en deelnemers bedanken voor alle deelname in de afgelopen jaren. U begrijpt dat zonder hun deelname geen concours mogelijk was geweest.

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN