Nieuws «TERUG  

Indoor Ambt Delden

11-03-2023 |

Nadat we een aantal jaren geen Twentse Tuigpaardendag konden organiseren, is de organisatie blij dat dit jaar het evenement  weer kan doorgaan.

Op zaterdag  1 april a.s. zullen er diverse rubrieken van de aangespannen paarden worden verreden in het paardensportcentrum de Hoffmeijer , Hoffmeijerweg 10 te Ambt Delden.

Vanaf 15.00 uur zullen de tuigpaarden, de hackney’s en de Friese tuigpaarden in de verschillende rubrieken te bewonderen zijn.

Met name de rubrieken voor de nieuwelingen bij de tuigpaarden en hackney’s staan altijd heel erg in de belangstelling. Aan het eind van de dag wordt de winnaar gehuldigd en wordt geëerd met het Twentse volkslied wat altijd bijzonder indrukwekkend is.

Daarnaast zijn er voor de drie rassen met de reeds ervaren paarden ook de gebruikelijk verreden rubrieken , zoals de limietklassen, de open klasse, tuigpaarden en hackney’s gereden door dames, de tweespannen en tuigpaarden onder zadel.

Voor de fokkers komen de KWPN-tuigpaard hengsten zowel aangespannen als ook aan de hand  in de baan. Hiervoor zijn een groot aantal grootheden aangemeld.

Natuurlijk zijn de trekpaarden uit de regio ook in een tweetal rubrieken te bekijken. In Twente zijn ze nog altijd populair en strijden voor de dresseerkar om de hoogste eer en zullen ook een mooie show brengen.

Ook zijn er nog andere paardenrassen in de baan te bewonderen.

 

  

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN