Nieuws «TERUG  

Martien Verboord goed voor drie oranje rozetten op RAD-gala in Riel

02-05-2023 |

Tuigpaard rijders uit heel Nederland hadden zondag 30 april de afslag Riel gepakt en dat leverde mooie kwaliteitsvolle rubrieken op.

 

Zuidelijk rijder Martien Verboord had een hele beste dag en won drie rubrieken.  Zijn Jonkheer (v. Eebert) bleek in De Bilt al de beste en was dat nu opnieuw in de hoge limietklasse. Derk Jan Mekkes werd tweede met Roelofsen Horse Trucks Jefferson (v. Eebert) en Wim Jansen reed Dictus (v. Manno) naar het derde geld.

De lage limietklasse werd in twee groepen verreden. Hans Castelijns won de eerste met Mirzela van Hapert (v. Cizandro) voor Wim Jansen met Lastona (v. Eebert). Keurig derde werd Wilco van de Wijngaard met Iglesias (v. Waldemar).

In de tweede groep ging Richard Hofstra er met de winst vandoor. Zijn No Time (v. Image HBC) showde heel ruim en met een mooi front. Berry van de Genugten reed Nobel (v. Jericho) van Egbert Kruiswijk naar de tweede plaats en Peter Bas van Huygevoort eindigde met Joker (v. Endre) als derde.

Verboord wist met een hele actievol bewegende El Nino B (v. Atleet) de ereklasse winnend af te sluiten. Met RHT Hugo (v. Patijn) gaf Derk Jan Mekkes goed partij maar moest toch genoegen nemen met de tweede plaats. Ada Donck en Fontana (v. Waterman) werden derde.

De nieuwelingklasse kende behoorlijk wat kwaliteit en leverde een overwinning op voor Marcel van Bruggen met Nicolai VB (v. Image HBC) van Egbert Schep en hemzelf. Veel concurrentie kwam van Robbie van Dijk met de deftige Noortje H (v. Eebert) van Kees van Herpt, die tweede werd voor Berry van de Genugten met Olievier (v. Cizandro).

Bij de dames was Ada Donck met Fontana de beste. Marlou Martens eindigde als tweede met veel front makende Atillos (v. Talos) van de combinatie DeJong/Bosch. Pien Jansen reed Freedom (v. Patijn) naar de derde stek.

Ada en Marlou streden in de zadelrubriek ook tegen elkaar en weer was Ada, nu op Laperty (v. Hertog Jan) de beste. Marlou werd tweede op Any Time (v. Patijn) van Richard Hofstra.

De rubriek voor fokmerries leverde een overwinning op voor de schimmelmerrie Mareda (v. Idol) van Kruiswijk en gereden door Berry van de Genugten. Jordy van Middendorp en Gelane (v. Cizandro) werden tweede en Hans Castelijns volgde met Mirzela van Hapert op de derde plaats.

Derk Jan Mekkes won met RHT Bentley VDL (v. Larix) en diens zoon RHT Jaims H de tweespan rubriek. Etienne Raeven mocht Cilardo (v. Ulandro) en Lorton (v. Hertog Jan) daarna opstellen en als derde mocht Martien Verboord El Nino B en Jonkheer opstellen.

Bij de tandem pakte Verboord zijn derde overwinning van de dag met beide vossen. Mekkes werd tweede met RHT Jefferson en RHT Hugo en derde werd Richard Hofstra met Any Time en Atillos.

Jorn Kuipers won met Atillos de wedstrijd voor grooms en helpers.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN