Nieuws «TERUG  

17e damestitel voor Anneke Borkent in Opmeer

10-08-2023 |

Maandag 7 augustus vond de 112de Landbouwshow van Opmeer plaats met opnieuw veel publiek dat een kijkje ging nemen op dit prachtige evenement. Zeven nationale dames treden om hun kampioenschap dat toch weer naar Anneke Borkent en Renvyle Imondro (v. Cizandro) ging.

Onder toeziend ook van eigenaar Frank Fitzpatrick begon Imondro heel zuinig aan de wedstrijd. Anneke kreeg hem niet direct in kampioensvorm terwijl Grietje Naber –Dijks haar Heliotroop (v. Colonist) dat wel was. De sterke vos hengst klom er mooi in met de hals er boven op en veel ruimte in de voorhand. Na de eerst selectie stonden Anneke en Imondro eerste, Grietje en Heliotroop tweede en Ineke van der Meulen met Fantijn nakomeling Landheer derde. Deze drie gingen strijden om de titel. Nu had Anneke de bruine ruin direct in de juiste balans en ging hij weer als vanouds rond. Scherp bewegend in de voorhand en met een mooi front was hij weer heel imponerend. Heliotroop had al veel gegeven en moest daar nu iets op toegeven. Imondro werd voor de derde keer oprij kampioen met Anneke, voor wie het de 17e damestitel in haar carrière was. Heliotroop werd reserve kampioen en het brons ging naar Ineke van der Meulen-Haarsma met Landheer (v. Fantijn) van haar vader Ule Haarsma. Landheer liep hele best vanuit een sterke achterhand.

Overige rubrieken

De lage limietklasse werd heek gedecideerd gewonnen door Derk Jan Mekkes met Montreal (v. Idol) van de HBC-stal met op plek twee Aris van Manen met Naviro K (v. Indiana).  Mark de Groot pakte met een zeer contant optreden de Jericho (v. Dylano) van Egbert Kruiswijk de zege in de hoge limietklasse. Voor Lindrini (v. Hertog Jan) gereden door Henk Hammers was de tweede plaats.

Ook de ereklasse schreef Mark de Groot op zijn naam met de zwarte hengst Dylano (v. Plains Liberator) van mede-eigenaar Black Horse BV. Heliotroop werd ook hier tweede, nu met Henk Hammers. Opvallend was de derde plaats voor El Nino B (v. Atleet). Hij werd deze wedstrijd gereden door Aaron Jay Fisher uit Pennsylvania Amerika. Aaron behoort tot  de Amish gemeenschap die een aantal  jaren geleden veel tuigpaarden via Roelof van’t Oever kochten. Aaron werd in 2015 kampioen van Amerika met de goedgekeurde KWPN hengst Globetrotter (v. Cizandro). Hij liep El Nino geweldig showen. Aaron blijft tot en met de Nationale Tuigpaarden Dag in Nederland en heeft meerdere tuigpaardstallen bezocht.

Niek Alting wist opnieuw  de tweespannen ereklasse te winnen met Luitenant (v. Fantijn) en Lord Liberty (v. Fabuleus). Martien Verboord reed Jonkheer (v. Eebert) en El Nino B  naar een keurige tweede plaats.

De derde wedstrijd in de Westfort hengstencompetitie leverde een overwinning op voor Harry van Middelaar met Olympus HR (v. Icellie) van Handelshuis Schuttert. Lieke Lueks bood goed partij met Neon GSM (v. Bocellies Matteo) van de combinatie Seinen/Lueks.

Foto & Tekst: Geert Bouius

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN