Nieuws «TERUG  

Margriet van Asselt en Gerran PSH dameskampioen in Oldebroek

25-08-2023 |

Warmbloedpaardenfokvereniging Oldebroek en Omstreken had zaterdag 19 juli 2023 op Landgoed Zwaluwenburg bij Elburg weer een prachtige fok dag annex tuigpaardenconcours georganiseerd. Over deelname had men niets te klagen want de rubrieken waren overvol. Voor het kampioenschap van regio MiddenWestZuid tuigpaarden gereden door dames hadden zich tien vrouwen geplaatst en het was de in Oldebroek geboren Margriet van Asselt die met de eveneens in Oldebroek geboren Gerran PSH (v. Atleet) gehuldigd werd als kampioene.

De helft van de combinaties kreeg een herkansing met Margriet van Asselt en Gerran van de familie Pos op kop. De sterke Grandioos (v. Atleet) gereden door Marit Westerink volgde, daarna Joelle Berghuis, die een thuiswedstrijd reed, met Mary-Rose MJDB (v. Delviro HBC) van Maarten Joris de Boer, Danielle Klinkhamer met Nationaal (v. Image HBC) en Pien Jansen met Joker (v. Delviro HBC) van de combinatie Jansen/Oosterlaar. Voor Danielle en Nationaal werd de spanning waarschijnlijk iets teveel want de fraaie vos kam niet meer in balans en eindigde als vijfde. Ook voor Joker, die na maanden blessureleed voor het eerst weer op concours was, duurde de wedstrijd te lang. De zwarte merrie kon niks extra’s meer brengen en werd vierde. Joelle had haar donkerbruine Mary-Rose goed voorbereidt op het kampioenschap want de merrie ging ruim en met een lang zweefmoment door de baan. De achterhand mag krachtiger ondergebracht worden, maar het was voldoende voor het brons. Het zilver was voor Marit en Grandioos. Krachtpatser Grandioos had de vorm van de dag want hij was ook al tweede geworden in de openklasse en ook onder het zadel werd deze plek behaald. De grote vos heeft een mooi natuurlijk front en straalt kracht uit. Voor de winst had hij iets meer bergop moeten lopen. Bij Gerran klopt eigenlijk alles. De door J. Bovendorp uit Oldebroek gefokte donkere vos gaat zuiver vierkant en foutloos over de benen en heeft een vriendelijke uitstraling door zijn mooi hoofd en orenspel. Een rechte kampioen.

Tradities

De Warmbloedpaardenfokvereniging Oldebroek en Omstreken staat bekend om haar tradities en één daarvan is de rubriek tuigpaarden gereden voor de dresseerkar. Vroeger ging dit met 2-jarige tuigpaarden, tegenwoordig mag iedereen meedoen. Dat iedereen waren er maar twee en het was Brian Franken die met Mr. Bleu Sky (v. Idol) kampioen werd. Ook het kampioenschap tweespannen voor de oogstwagen past perfect bij Oldebroek en die fraaie combinaties maakten zich op de titel. Het was Gerrit Bonestroo met de hele familie op de wagen, uit het naburige Oosterwolde met zijn eigen gefokte zwarte merries Nadien van ’t Hooge (v. Idol) en Lenteroos van ’t Hooge (v. Eebert) die het meest constant waren en de kampioenslinten omgehangen kregen.

Bron: De Paardenkrant
Foto: Geert Bouius

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN