Nieuws «TERUG  

Mendrini kampioen fokmerries Noord

08-09-2023 |

Zondagmiddag 3 september werd het regionaal tuigpaardenconcours op de Brinkhofweide in hartje Norg gehouden. De rubrieken voor de tuigpaarden van regio Noord waren matig bezet maar wel met beste paarden. Linda Boelens deed hele goed zaken in haar geboortedorp en won drie rubrieken. Met kersverse nieuwe aankoop van haar partner Lammert Tel, Naviro K (v. Indiana) won ze allereerst de lage limietklasse en met de Fantijn was ze in de ereklasse als ook in damesklasse tweewieler de beste. Ook in vorm was Habibi (v. Marvel) van Han de Boer. De bruine ruin werd in handen van Joyce Naarding – de Boer tweede in hoge limietklasse achter Niek Alting met Luitenant (v. Fantijn) van de combinatie Alting/Ruinemans en won de damesklasse voor de vierwielige concourswagen.

Voor de fokmerries stond het kampioenschap op het programma. Zeven deelnemers reden af voor de wedstrijd en de beste vier streden uiteindelijk om de eresjerp. Harry van Middelaar eiste de titel heel gedecideerd op met het vosje Mendrini (v. Cizandro) van Harold Dekker. Mendrini liep bergop met een mooi front en een hoge ruime voorhand. De concurrentie kwam van Nico Calis met titelverdediger Emaire (v. Manno), die nu tweede werd, en Niek Alting met Lendrini (v. Hertog Jan) die hij sinds kort in mede-eigendom heeft met Josiena Bezemer- van Zijtveld. Deze vosmerrie heeft potentie maar was nog niet vast genoeg in haar bewegingen.

Wijlen W.M. Veneklaas Slots uit Zeijerveld is de fokker van Mendrini. Omdat Mendrini Topsportmerrie werd op de NTP ontvangt de fokker een fokkerspremie van de “Vrienden van het KWPN”. Aangezien zij niet in Lunteren aanwezig waren kregen mevrouw Veneklaas Slots en haar zoon nu alsnog de premie overhandigd door de organisatie van Kleintje Norg! Bron:De Paardenkrant

Foto & Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN