Nieuws «TERUG  

Luitenant snoept vader Fantijn dameskampioenschap af in Tolbert

15-09-2023 |

Bij regio Noord moest nog één kampioenschap verreden worden en dat was die van tuigpaarden voor de tweewielige wagen gereden door dames. De kwantiteit was in Tolbert met drie deelnemers heel matig maar daarentegen lag de kwaliteit van de drie paarden bijzonder hoog. Nadat Annemieke Calis na de eerste omloop definitief derde werd met Emaire (v. Manno) van de combinatie Kramer/Calis barste de strijd pas echt los. Linda Boelens met regerend kampioen Fantijn (v. Patijn) nam het in een rechtstreeks duel op tegen Manon Alting- Veerman met Fantijn’s zoon Luitenant. Twee paarden van elastiek die werkelijk niets voor elkaar deden. Beide gingen rondom hoog van de vloer met veel schwung en met een prachtig front. Fantijn heeft iets meer zelfhouding maar de verschillen waren miniem.  De jury liet de beslissing aan de arbiter en die koos na wikken en wegen uiteindelijk voor de 7-jarige Luitenant: ”Twee top tuigpaarden die beide kampioen hadden kunnen worden. Dat kan niet en dan kijk je naar de details en dan zette Luitenant het voorbeen iets verder weg en was Fantijn soms niet helemaal recht gesteld”, aldus Gerard Lokhorst.

 

In de lage limietklasse streden vier combinatie om de hoogste eer en het was Albert ten Berge met Ozandro (v. Cizandro) die de koppositie opeiste. Zijn fraaie vos kijkt er mooi overheen en gaat sterk over de benen. Dat deed ook Lord Liberty (v. Fabuleus) met Niek Alting, maar de vos was iets minder voorwaarts. Nicky Geenen werd keurig derde met Omar (v. Indiana) van Joop Witlox.

Grietje Naber was spekkoper in hoge limietklasse met de super deftige Julant (v. Fantijn). Habibi (v. Marvel) zit in een sterke fase en mocht met Joyce Naarding-de Boer als tweede opstellen voor Richard Hofstra met No Time (v. Image).

De ereklasse ging bij afwezigheid van Fantijn en Emaire naar Wim Jansen en Freedom (v. Patijn). Ook plek twee was voor stal Jansen met Dictus (v. Manno) gereden door Joyce Hoving. Henk Minkema verraste met een derde plaats voor de foutloos en goed vierkant lopende Jennytou (v. Delviro).

Kersverse kampioen fokmerries Mendrini (v. Cizandro) van Lammert Tel won met Harry van Middelaar nu ook de rubriek voor fokmerries. In een onderling duel werden Nico Calis en Emaire tweede.

Naast het kampioenschap dames tweewieler won Manon Alting-Veerman ook de rubriek tuigpaarden voor de vierwielige concourswagen gereden door dames. Lord Liberty was nu veel vrijer in zijn bewegingen en liep een hele sterke koers met veel ruimte in de voorhand en de hals er bovenop. Fokkelien Oldenburger en New Eclipse (v. Fantijn) eindigden als tweede met op de derde plaats Joyce Naarding- de Boer met Habibi, die ook het schoonste geheel won.

Bron: De Paardenkrant.

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN