Nieuws «TERUG  

 Roy Brand wint Young Riders competitie tuigpaarden

15-09-2023 |

Voorafgaand aan de laatste en finalewedstrijd van de Young Riders competitie in Tolbert stonden Roy Brand met Jericho (v. Dylano) van Egbert Kruiswijk en Mieke ter Schure met Julant (v. Fantijn) van Harco en Grietje Naber kwa punten totaal op gelijke hoogte. De finale zou beslissend zijn.

 

Negen jonge enthousiaste rijders reden de finale, zes daarvan waren deden mee aan de competitie. Voor de 26-jarige Mieke ter Schure was dit haar laatste wedstrijd bij de Young Riders en na de eerste omloop stond zij op de voorlopige eerste plaats. Met de sterk bewegende Mary Rose MJDB (v. Delviro) van competitiesponsor Maarten Joris de Boer stond Joelle Berghuis tweede en Roy Brand derde. Samen met Esther van de Wal met Jack Daniels PSH (v. Manno) van de familie Pos en Richard Hofstra met No Time (v. Image) gingen zij de allesbeslissende finale in. Nu waren de rollen geheel omgekeerd en greep Roy Brand alsnog de winst. Zijn Jericho gaat altijd tuig typisch en krachtig rond en maakte weinig tot geen fouten. Dat deed Julant van Mieke nu wel en werd, ondanks het bijzonder fraaie front, teruggezet naar de vierde plaats. Esther van der Wal klom van de vierde naar de twee plaats en Joelle Berghuis moest een plek inleveren en eindigde als derde. Hofstra bleef vijfde.

Met 49 punten won Roy het eindklassement voor Mieke met 47 punten. Ester van der Wal eindigde als derde in de eindstand met 41 punten en Joelle als vierde met 38 punten. Voor Davy Jordans en Haarman (v. Manno) was de vijfde plek in de eindrangschikking met 32 punten en de zesde plek met 24 punten was voor Marit Westerink met Grandioos. Bron: De Paardenkrant.

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN