Nieuws «TERUG  

Niek Alting wint in Hoogland ook vierspankampioenschap

23-09-2023 |

De vier deelnemers aan dit laatste VERT-kampioenschap hadden zaterdag 16 september alle ruimte op het grote terrein in stadspark Schothorst van Amersfoort waar tegelijk het Dorpsfeest van Hoogland wordt gevierd. Het was zomers weer en dus stond er veel publiek langs de kant dat mee kon genieten van een prachtige wedstrijd.

 

Met Luitenant (v. Fantijn) van de combinatie Ruinemans/Alting en Lord Liberty (v. Fabuleus) had Alting een imponerend span voorop en de ervaren Manno zonen Emerson en Action Quality Eribo achterin maakte het tot een makkelijk lopende eenheid. Eribo is van Leendert Veerman. Ook Davy Jordans debuteerde met een vierspan tuigpaarden en had in King (v. Fantijn) en Haarman (v. Manno) twee karaktervolle en tempo makende voorpaarden. Barend (v. Marvel) en Casanova (v. Manno) trokken de koets. Derk jan Mekkes had Briljant (v. Larix) geleend van Joop van Wessel en liep achterin naast Roelofsen Horse Trucks Hugo (v. Patijn). Voorop moesten RHT Jefferson (v. Eebert) en – Johnson (v. Manno) de show maken. Het vierde viertal bestond uit James (v. Manno) en Ebert (v. Unieko) van Teus van Laar en Dondroniem (v. Uromast) en Zavanno (v. Manno) van Jochum Boonstra. Een mooi samenwerking tussen rijders die zo toch mee kunnen doen. Teus van Laar zat op de bok.

Het waren de meerspannen van Alting en Jordans die het meeste indruk maakten op de jury en na de eerste omloop mochten deze twee nogmaals afrijden voor de titel. Het viertal van Mekkes werd derde en Van Laar mocht zijn donkere vossen als vierde opstellen. De finale was spannend totdat één van de voorpaarden van Davy Jordans uit balans raakte en het vrij lang duurde eer deze weer ging draven. Het vierspan en met name de voorpaarden van Alting bleven onverstoord showen met veel actie en gelijkheid in beweging en front. Ze liepen regelrecht naar het kampioenschap. Bron: De Paardenkrant.

Overige rubrieken

In de lage limietklasse wisten Henk Hammers en Olympus SR (v. Kordaat) Leo Wijkmans de winst te pakken met op plaats twee Niek Alting met Lendrini (v. Hertog Jan) van de combinatie Alting/Bezemer – van Zijtveld. Manon Alting –Veerman reed haar Lord Liberty naar de derde plaats.

De hoge limietklasse kende een sterke top drie met uiteindelijke winnaar Marcel Ritsma met de groots en spectaculair showende Mondiaal PSH (v. Icellie) van de familie Pos. Vlak hierachter konden Henk Hammers en Lindrini (v. Hertog Jan ) van de familie Kooyman opstellen en Davy Jordans en King (v. Fantijn) werd derde.

Voor Derk Jan Mekkes was het opnieuw raak in de openklasse met Montreal HBC (v.Idol) van de HBC-stal. De grote vos marcheerde met veel zelfhouding en grote ruime passen door de baan en pakte overtuigend de winst. Joop van Wessel reed deze keer Heliotroop (v. Colonist), zijn eigen fokproduct, van Harco en Grietje Naber. Mark de Groot werd derde met Jericho (v. Dylano) van Egbert Kruiswijk.

In de damesklasse spitste de strijd om de winst zich toe op Grietje Naber met Heliotroop en Manon Alting-Veerman met Luitenant. Beide paarden waren in vorm en het was toch weer de chique Luitenant die de ereronde aan mocht voeren. De derde plaats was voor Evelien Corbeek met de grote en sterk bewegende Big Ben (v. Urgent).

Bij de tweespannen veroverde Marcel Ritsma met zijn kampioenspan Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniels PSH (v. Manno) de Koppositie. Etienne Raeven werd heel mooi tweede met Lorton (v. Hertog Jan) en Cilardo (v. Ulandro). Met Haarman (v. Manno) en King werd Davy Jordans derde.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN