Nieuws «TERUG  

Marcel Ritsma en Gerran PSH kampioen van het Noorden.

02-11-2023 |

Donderdag 26 oktober jl. had Indoor Friesland een aangespannen avond op het programma staan met eerst een optreden van het Nederlandse tuigpaard en later nog een vierspanwedstrijd met alle internationale menners. Ook hierbij deden een behoorlijk aanlijk tuigpaarden mee.

 

De avond in het prachtige WTC Expo van Leeuwarden, werd geopend door Richard Hofstra en Jorn Kuipers die No Time (v. Image) en Any Time (v. Patijn) aan de lange lijnen lieten showen. Het publiek reageerde hier heel enthousiast op waarmee gelijk de toon voor het verdere verloop van de avond was gezet.

Hierna waren de aangespannen tuigpaarden aan beurt voor een heus kampioenschap. Hanneke en Derk Jan Mekkes hadden het idee opgevat om een kampioenschap van het Noorden te laten verrijden met rijders en tuigpaarden uit Friesland en het grensgebied met de provincie Groningen, die afgelopen seizoen bovengemiddeld hebben gepresteerd. Er waren acht combinaties uitgenodigd die eerst op Sociale Media waren bekendgemaakt en waarop gestemd kon worden. Op de avond zelf werden alle paarden individueel voorgesteld aan het publiek dat deze de jury was. Met behulp van een applausmeter konden zij de winnaar bepalen en samen met de punten Facebook en Instagram werd de kampioen bepaalt. Een mooi nieuw initiatief dat zowel bij de rijders als het publiek in de smaak viel.

Uiteindelijk werd Marcel Ritsma met Gerran PSH (v. Atleet) van de familie Pos gekroond tot kampioen van het Noorden. Op Sociale Media had deze combinatie veruit de meeste stemmen, 117, gekregen en de applausmeter bleef steken op 425 punten, een derde plek.  Een totaal van 542 was wel voldoende voor de kampioenstitel. Richard Hofstra en No Time deden de meter het verst uitslaan op 475 punten, Harry van Middelaar en Olympus HS (v. Icellie) van Handelshuis Schuttert kregen 450 punten.

De andere deelnemers waren Mart Helmus met Naferno (v. Hertog Jan), Fokkelien Oldenburger met New Eclipse (v. Fantijn), Nico Calis met Emaire (v. Manno), Gerard van der Meulen met Omar (v. Indiana) en Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horse Trucks Johnson (v. Manno).

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN