Nieuws «TERUG  

Heliotroop slaat dubbelslag op Indoor Friesland

02-11-2023 |

De vrijdagvond van Indoor Friesland werd georganiseerd onder de noemer Friezenavond, maar gelukkig kregen de tuigpaard rijders ook een uitnodiging om voor wat afwisseling te zorgen.

 

In drie rubrieken werden de tuigpaarden heel enthousiast ontvangen het WTC Expo in Leeuwarden dat hele vol zat het een luidruchtig meelevend publiek.

Het maximale aantal deelnemers van acht kwam opdraven in de hoefijzervormige arena voor de enkelspanrubriek. De beste vier reden de finale waarin Henk Hammers de koppositie behield met Heliotroop (v. Colonist) van Harco en Grietje Naber. De vos trad krachtig op met veel ruimte in de voorhand. Met Roelofsen Horse Trucks Jefferson (v. Eebert) gaf Derk Jan Mekkes goed partij en werd tweede voor Ule Haarsma met India (v. Cizandro). Voor Marit Westerink en Grandioos (v. Atleet) was de vierde plaats.

Ook in de damesklasse was Heliotroop de winnaar, nu met Grietje Naber zelf op de dameswagen. Heliotroop beleefde zichtbaar nog meer plezier aan de entourage in Leeuwarden en liep met veel front en de oortjes naar voren.

In de damesfinale ook vier combinaties en waarbij in de strijd om plek twee de arbiter werd ingeschakeld. Het ging tussen Nadia den Hollander met Landheer (v. Fantijn) van Ule Haarsma en Annemieke Calis met de krachtig bewegende Emaire. De machtige Emaire deed het zonder opzet en werd tweede voor Landheer. Hanneke Mekkes debuteerde met RHT Johnson (v. Manno) en werd vierde.

Bij de tweespannen domineerde Derk Jan Mekkes de wedstrijd. Hij had RHT Jefferson en RHT Johnson voor het eerst naast elkaar en dat liep fantastisch. De winst kon hen dan ook niet ontgaan. Ule Haarsma mocht daarna opstellen met Landheer en India. Jan Boonstra werd keurig derde met Dondroniem (v. Uromast) en Zavanno (v. Manno) en Jelle van der Weide sloot de rij met RHT Hugo (v. Patijn) en RHT Jaims H (v. Bentley VDL) van stal Mekkes en Jelke Hut.

Een mooi tuigpaardenavond!

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN