Nieuws «TERUG  

Noordelijke Tuigpaarden Dag Exloo

03-04-2024 |

Zaterdag 20 april aanstaande staat het Hippisch centrum in Exloo weer in het teken van de Noordelijke Tuigpaarden Dag. Een dag vol aangespannen tuigsport met het unieke Nederlandse tuigpaard, de tuigpaarden van het Fries ras en de energieke Hackney’s die hun oorsprong in Engeland hebben. Alle drie deze disciplines zullen in een non-stop programma van 13.00 uur tot 21.00 uur aan een breed publiek getoond worden.

De Noordelijke Tuigpaarden Dag is bekend en groot geworden door wedstrijden voor de jonge nog onervaren tuigpaarden.  Voorafgaande aan het buitenseizoen doen deze nieuwelingen hun eerste  wedstrijdervaring op in Exloo. Zowel merries als ruinen en hengsten strijden elk om de titel “beste nieuweling”. Totaal maken dertig nieuwelingen hun opwachting! Ook voor de Hackney’s en Friezen is er een rubriek voor nieuwelingen.

Naast wedstrijden voor de meer ervaren paarden zal er ook een keuring van KWPN tuigpaardmerries plaatsvinden. Na eerst een presentatie aan de hand, worden ze later in tuig voorgereden en de merrie die de meeste punten verzameld wint de KWPN Tuigpaard Noord trofee.

De jeugd krijgt altijd een podium op de Noordelijke Tuigpaarden Dag. Zo komen de Young Riders met KWPN- tuigpaarden en Friezen in de baan en zal er voor het eerst een wedstrijd voor junioren met tuigpaarden verreden worden.

Als afwisseling zal Daan Boverhof rond 19.30 uur een demonstratie van de spectaculaire sport Biketrail geven. Biketrail wordt ook wel stunten met de fiets genoemd maar het is veel meer dan dat. Het gaat om concentratie, rijvaardigheid, techniek en durf.  Daan is opgegroeid in het Drentse Ansen en heeft meerdere nationale en internationale titels op zijn naam staan. Tegenwoordig woont hij in Spanje en reist heel Europa door om clinic’s , workshops en shows te verzorgen. Aan het eind van 2024 zal Daan met zijn team een demonstratie in Dubai geven!

De avond in Exloo wordt afgesloten met de Grote Prijs van Exloo. Alle rubriekswinnaars strijden dan om een extra prijs van € 250,00.  

Als tuigpaardliefhebber mag u deze dag niet missen. De entree is € 12,00 en kinderen tot met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Het bestuur

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN