Nieuws «TERUG  

Niek Alting wint eerste nieuwelingenwedstrijd met Action Quality Pavarotti

03-04-2024 |

Onder grote publieke belangstelling vond afgelopen 1e Paasdag de eerste wedstrijd voor nieuwelingen plaats in manege Zilfia’s Hoeve te Houten. KWPN-tuigpaard regio West organiseert jaarlijks deze nieuwelingen dag in combinatie met de hengstenshow van Stal Landzicht.

Tien jonge paarden kwamen in drie groepjes opdraven voor de jury en de zes besten mochten naar de finale. Vier kwamen daadwerkelijk opdraven en maakten er een fantastische strijd van. De strijd om de winst spitste zich toe op Niek Alting met de aangewezen zwarte hengst Action Quality Pavarotti (v. Bocellie) van zijn schoonvader Leendert Veerman en Manoek van Ewijk met de grote donkerbruine Prins Hendrik BFT (v. Cizandro) van Brian Franken. Twee geweldige talentvolle tuigpaarden die veel actie en show op de mat legden. Na een felle strijd werd de onvermoeibare ogende AQ Pavarotti uitgeroepen tot de terechte winnaar. Jurylid Aris van Manen gaf een hele duidelijke toelichting over alle finalisten en omschreef de winnaar als een toptalent met veel natuurlijke aanleg als tuigpaard. Hij gaat zitten, rijst en legt veel kracht en ruimte in zijn manier van bewegen. De nummer twee, Prins Hendrik BFT, kreeg ook lovende kritiek vanwege zijn geweldige en overtuigende optreden. Een echt tuigpaard met een prachtig front. 

Derde werd Harry van Middelaar met de mooi gelijnde zwartschimmel merrie Prentiss (v. Cizandro) van G. Landheer uit Warten. Een goed bewegend paard die mooi vierkant rondging en weinig fouten maakte. Ze miste in de finale iets oprichting. Mark de Groot koos ervoor om de bruine Hertog Jan nakomeling Pipdrini van A. Snellens uit Valkenswaard in de finale te rijden en werd vierde. Deze merrie toonde veel inzet en draafde vrolijk en actievol door de bak. Overigens werden alle nieuwelingen zonder opzet gereden.

Naast de wedstrijden voor nieuwelingen waren er ook nog drie wedstrijden voor de iets oudere tuigpaarden. In de eerste groep ging de winst maar Robbie van Dijk met de deftige vos Odessa (v. Indiana) van Cees van der Maat. Mark de Groot reed sterk bewegende vos Nobel (v. Jericho) van Egbert Kruiswijk naar de overwinning in groep twee en in de derde groep ging de zege naar Henk Hammers met Lindrini (v. Hertog Jan) van de familie Kooijman.

Door zijn overwinning met Action Quality Pavarotti won Niek Alting niet alleen de Aard Visser Prijs, een gouden spelt in de vorm van een zweep, maar ook de stijlprijs.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN