Nieuws «TERUG  

Henk Hammers en Pronkheer DHB op kop in competitie MWZ

07-06-2024 |

IJsselmuiden

Gelijk nadat het concours hippique van Rouveen was afgelast vorige week dinsdag, werd het initiatief genomen om de geplande wedstrijden van Rouveen  te verplaatsen naar de buitenbak van de Deltamanege in IJsselmuiden waar een allweather bodem in ligt. Samen met de VERT werd een oproep aan deelnemers en sponsoren gedaan en binnen een dag was het geregeld.

Hierdoor kon ook de eerste competitiewedstrijd voor de regio Midden West Zuid doorgang vinden. Met zeven deelnemers kreeg de jury een mooi koppel paarden te beoordelen en na een voorlopige plaatsing wilden zij de beste vier combinaties nog een keer zien. Henk Hammers reed voorop met de bruine Pronkheer DHB (v. Eebert) van D. en H. Benschop uit Harmelen. Een iets compact paard met veel kracht en ruimte in zijn bewegingen en ook met een mooi front erop. De bruine Pipdrini (v. Hertog Jan) van B. Snellens uit Borkel en Schaft en gereden door Mark de Groot is een iets luxere verschijning en deed ook mee voor de koppositie. De verschillen waren klein maar het meer luchtige optreden van Pronkheer leverde Hammers de eerste tien competitiepunten op. De Groot werd tweede voor Freek Saris met de ranke en mooi gelijnde Pederose FS (v. Kane BFT). Lanto HBC-nakomeling Prince van en met Wim Jansen liet het in de finale wat afweten en eindigde als vierde.

De mooiste en spannendste wedstrijd was de ereklasse waarin Kevin Huckriede met Renvyle Imondro (v. Cizandro) van Frank Fitzpatrick het in de finale opnam tegen Henk Hammers met Lindrini (v. Hertog Jan) van de familie Kooyman. Twee heel verschillende paarden met allebeide een staat van dienst om u tegen te zeggen, de één met opzet de ander zonder. Na lang wikken en wegen ging de jongste Huckriede er toch met de winst vandoor. Imondro was heel vast, actievol en krachtig in zijn optreden, waar Lindrini wel heel ruim in de voorhand was, maar achter minder sterk onder treedt.

In de damesklasse kwam de tweevoudig Topsportmerrie wel op kop met eigenaresse Henriette Kooyman aan de leidsels. Het was een gemakkelijk overwinning omdat de concurrentie teveel fouten maakte. Hanneke Mekkes werd met Roelofsen Horse Trucks Jefferson (v. Eebert) tweede.

Mark de Groot domineerde de kleine limietklasse met Oklahoma (v. Icellie) en in de tussenlimiet was Berry van de Genugten spekkoper met zijn deftige Olievier (v. Cizandro). Derk Jan Mekkes pakte de zege in de grote limietklasse met extra bewegende Montreal HBC (v. Idol) van de HBC-stal.

Bij de tweespannen wist Richard Hofstra te verrassen met zijn nieuwe span Mydieni (v. Sir Arie) en Olympia (v. Idol). Laatste genoemde is van Wim Jansen. Na twee oefenrondjes thuis ging het nu om het egje en dat leverde gelijk winst op.

Als extra prijs had de organisatie een stijlprijs voor de beste rijder van de dag. Bij monde van jurylid Harry van Middelaar kreeg Kevin Huckriede een handvol complimenten over zijn manier van rijden, het tempo, over zijn eigen presentatie zoals kleding, netheid, tuigage en wagen en niet te vergeten het bit in de mond van het paard. Alle vier juryleden waren unaniem van mening dat Kevin de stijlprijs verdiende.  Bron: De Paardenkrant

Geert Bouius

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN