Nieuws «TERUG  

Action Quality Eribo en – Joker tweespan kampioen Noord

15-06-2024 |

In een winderig en koud Diever vond zondag 9 juni voor de derde keer een concours plaats op de locatie van Albert en Fera Lueks. Op een schitterende terrein was de deelname maximaal met veel publiek langs de kant. Ook had men het tweespankampioenschap van regio Noord toegewezen gekregen en het was Leendert Veerman die met Action Qualitie Eribo (v. Manno) en Action Quality Joker (v. Endre) zijn schoonzoon Niek Alting van diens vierde tweespantitel af hield.

Veerman rijdt dit seizoen bij regio Noord en heeft de vos Joker aangeschaft als stand-in en vervanger van zijn toppaard  AQ Amadeus (v. Saffraan) die aan het afbouwen is. Joker past perfect bij AQ Eribo en waren in houding en beweging een geweldige eenheid. Van de vier deelnemende spannen reden Veerman en Alting met Luitenant (v. Fantijn) en Lord Liberty (v. Fabuleus) de finale. De talentvolle paarden van Alting lieten een mindere gelijke verrichting zien dan de vossen van Veerman. Voor de 15-jarige AQ Eribo was het zijn twaalfde kampioenslint.

Rony Beuving werd derde met zijn nieuwe span Jetisem (v. Ditisem) en Netflix (v. Fantijn) en Sander Hoogenberg stoot de rij met Jennytou (v. Delviro) en Kellytou (v. Emilano) van Henk Minkema.

Leendert Veerman begon de dag goed met een overwinning voor AQ Joker in de lage limietklasse. De tweede plaats was voor Jessica van der Veen –Kinds met Miraculeus (v. Cizandro), die aan en goed seizoen bezig is en Albert ten Berge met Ozandro, ook van Cizandro, achter zich hield.

In de hoge limietklasse eiste Richard Hofstra de overwinning op met de zwarte Lakei (v. Dylano) van Toon van Doorn. Lakei ging voor en achter hoog van de grond en verwees Rony Beuving met Jetisem naar de tweede plaats. Pien Jansen eindigde met Joker (v. Delviro) van de combinatie Jansen/Oosterlaar als derde.

Niek Alting domineerde met Luitenant de ereklasse en hield concurrentie ver achter zich. De strijd om plek twee lag helemaal open en ging uiteindelijk naar Linda Boelens met Fantijn (v. Patijn) van Lammert Tel. Leendert Veerman reed Emerson (v. Manno) van maatschap Alting naar plek drie.

De derde wedstrijd in de competitie was nog niet zo spannend geweest maar leverde toch weer een overwinning op voor AQ Pavarotti (v. Bocellie) van Leendert Veerman en gereden door Niek Alting. De meeste concurrentie kwam deze keer van Harm Jan Veenstra met Pyllie (v. Icellie) van Johan Smink. De bruine merrie had de hals er boven op staan en liep met veel afdruk door de baan. De zwarte hengst had iets meer zweefmoment en dat leverde hem de winst op. Mieke ter Schure werd netjes derde met Ominka Almira (v. Heliotroop).

Met Lieke Lueks aan de leidsels won Lakei zijn tweede oranje rozet in de damesklasse voor de concours wagen. De zwarte verkeerd in topvorm. Ook Julius (v. Eebert) gereden door Nathalie Buwalda kwam best voor de dag en eiste de tweede plaats op voor Joyce Hoving met Ozandro.

De damesklasse voor de tweewieler werd een moeder dochter onderonsje. Manon Alting – Veerman met Luitenant versloeg haar moeder Renate Veerman met Emerson (v. Manno). Annemiek Calis werd derde met Jara (v. Cizandro) van Kramer en Calis.

Bij de fokmerries pakten Annemieke en Jara wel de winst en versloeg zij haar vader Nico met Manno dochter Emaire.

Richard Hofstra en Lakei beleefden een topdag in Diever want zij werden ook nog kampioen aan de aan de lange lijnen. Ook nu was Julius best en werd tweede met Albert ten Berge. Harm Hamstra draafde met Emaire naar het brons.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN