Nieuws «TERUG  

Action Quality Pavarotti blijft ongeslagen in competitie Noord

29-06-2024 |

Op het geweldig goed georganiseerde CH Siegerswoude stond voor de rijders van regio Noord alweer de vierde competitiewedstrijd op het programma.

Het was opnieuw Niek Alting met Action Quality Pavarotti (v. Bocellie) die de tien punten kon bijschrijven.

De zwarte hengst van Leendert Veerman liep met een mooi uitvouwende voorbeen techniek en bleef er goed overheen kijken. De vijf beste combinaties mochten overrijden en het was Harm Jan Veenstra met Pylie (v. Icellie) van Johan Smink die de tweede prijs opeiste. De merrie loopt mooi bij de berg op en heeft een bijzonder mooi front. Ook nummer drie heeft veel zelfhouding en dat is Netflix (v. Fantijn) van de combinatie Beuving/Franchini en gereden door Rony Beuving. Zij stegen een plekje, waar Mieke ter Schure een plekje moest toegeven met Ominka-Almira (v. Heliotroop).  Albert ten Berge bleef vijfde met Pauliena T (v. Cizandro) van Wim van Schadewijk.

Diezelfde Albert ten Berge wist met een zeer overtuigende Ozandro (v. Cizandro) de lage limietklasse te winnen. De fraaie vos was dit jaar nog niet zo goed en beheerste de wedstrijd van begin tot eind. Zuiver vierkant met veel zelfhouding werd de concurrentie op afstand gezet. Leendert Veerman werd tweede met Action Quality Joker (v. Endre).

De hoge limietklasse werd een prooi voor Pien Jansen met de zeer constant presterende Joker (v. Delviro) van de combinatie Jansen/Oosterlaar. Richard Hofstra reed Lakei (v. Dylano) van Toon van Doorn naar plek twee.

Na een aarzelend begin werd de ereklasse toch weer gewonnen door Niek Alting met Luitenant (v. Fantijn) van de combi Alting/Ruinemans). Fantijn (v.Patijn) klom tijdens het overrijden van de vierde naar de tweede plaats.

Met voorzitter van concours Siegerswoude, Manon Alting-Veerman, aan de leidsels kwam Luitenant ook op kop in de rubriek tuigpaarden gereden door dames in de tweewielige dameswagen. De bruine ruim trok er geweldig aan en ging met veel afdruk en expressie rond. Annemieke Calis reed Jara naar plek twee.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN