Nieuws «TERUG  

Lambertus Huckriede en Magnifiek winnen eerste wedstijd Schuttert-VERT-competitie

06-07-2024 |

Het was een fantastische tuigpaardenavond, afgelopen woensdag bij de Driehoekshoeve in Stegeren waar deze week CSI Ommen wordt gehouden.

De beste tuigpaarden van Nederland gaven acte de préséance en vermaakten het publiek van begin tot eind van de avond

Om 19.00 uur kwam de eerste groep limietpaarden de baan op en de beste vier mochten nogmaals afrijden voor de hoogste prijzen. Het was Robbie van Dijk met Petra-1-T (v. Eebert) van Wim Schadewijk die haar voorlopige eerste plaats gemakkelijk omzette in een definitieve overwinning. De bruine merrie heeft een mooie ruime voorbeen techniek en heeft fraaie houding. Met Otoos (v. Cizandro) handhaafde Lambertus Huckriede zich op plaats twee en Marcel Ritsma bleef derde met Prins Jan (v. Cizandro) van R. en C. Mulder. Freek Saris was met Mereda II (v. Eebert) via een tussengroepje bij de kopgroep gekomen en werd keurig vierde.

Van de tweede groep limietpaarden kregen ook vier een herkansing en nu was het de expressief bewegende Mondiaal PSH (v. Icellie) die de winst naar zich toetrok. Marcel Ritsma reed de donkerbruine ruin van de familie Pos. Tweede werd de sterke Leffe Blond (v. Dylano) van Stoeterij Blackhorse BV en gereden door Mark de Groot. Henk Hammers reed met Nikita (v. Eebert) van D. en H. Benschop een hele sterke wedstrijd en werd derde voor Etienne Raeven met Omar (v. Indiana) van Joop Witlox. De grote vos keek er hoog overheen maar had iets teveel tempo voor een hogere klassering dan de vierde.

Met alle toppers aanwezig was het smullen in de ereklasse. Na een eerste selectie mochten de nummers vijf, zes en zeven nog proberen zich bij de kopgroep te rijden. Dit lukte alleen Derk Jan Mekkes met de rondom met afdruk marcherende Montreal HBC (v. Idol) van de HBC-stal. De finale ving aan met vijf kanshebbers. Lambertus Huckriede heeft Renvyle International (v. Image HBC) gemaakt tot een volwaardig ereklasse paard en haalde alles uit de kast voor de overwinning. De vos ruin maakte zich groot en pakte veel bodem. Dat deed ook Lindrini (v. Hertog Jan) van de familie Kooijman met Henk Hammers aan de leidsels. Het werd een schitterend gevecht dat verdeeldheid zaaide bij de jury en dus moest de arbiter de winnaar aanwijzen. Het werd Renvyle International van Frank Fitzpatrick omdat de vos even mooier in het front was. Beide paarden gingen extra van de vloer! Met een Luitenant (v. Fantijn) van de combinatie Ruinemans/Alting die alleen maar beter leek te worden klom Niek Alting naar de derde plek. Ook Montreal HBC bleef zich verbeteren en werd vierde voor Grietje Naber-Dijks met Heliotroop (v. Colonist).

In de damesklasse streden Lindrini, Luitenant en Heliotroop opnieuw om de overwinning, samen met Margriet van Asselt met Gerran PSH (v. Atleet). Het was Henriette Kooijman die Lindrini machtig liet showen en pakte dan ook de overwinning. Manon Alting- Veerman en Luitenant zaten de winnaar op de hielen en werd tweede voor Grietje Naber met Heliotroop. Gerran eindigde als vierde.

Schuttert-VERT-competitie
De eerste wedstrijd in deze nieuwe competitie voor de beste limietklasse paarden was het niet spannend als het om de winnaar ging, maar wel om de plaatsen twee, drie en vier. Absolute winnaar was Lambertus Huckriede met de hengst Magnifiek (v. Idol), die in topvorm was. De schimmel stak er met kop en schouders bovenuit vond de jury. Magnifiek steeg op en liet veel schoudervrijheid zien, waardoor zijn ruim grijpende voorhand helemaal tot zijn recht kwam.

De andere drie finalisten deden weinig voor elkaar onder maar Mark de Groot had met Nobel (v. Jericho) van Kruiswijk wel het meeste constante paard en werd dan ook terecht tweede. Albert ten Berge profiteerde optimaal in de finale en mocht Ozandro (v. Cizandro) als derde opstellen voor Piet Lijffijt die moeite had zijn Orion (v. Idol) vlak te houden.

Etienne Raeven wist na overrijden de tweespan rubriek naar zijn hand te zetten met zijn mooie gelijke span Cilardo (v. Ulandro) en Lorton (v. Hertog Jan). Marcel Ritsma volgde met Gerran PSH en Jack Daniels PSH (v. Manno) van de familie Pos. Met de vossen RHT Jefferson (v. Eebert) en – Hugo (v. Patijn) eindigde Derk Jan Mekkes als derde in een veld met negen spannen!

Dan was er ook de eerste wedstrijd in de Westfort-hengstencompetitie en de eerste tien punten gingen naar Harry van Middelaar met Olympus HS (v. Icellie) van Handelshuis Schuttert.

Tijdens de slotrubriek die bij kunstlicht plaatsvond, namen een vijftal springruiters de leidsels bij de tweespannen en reden onder begeleiding van de eigenaar/rijder een mooi shownummer. Frederique Broadwith mocht als eerste weer opstellen met het winnende span van Etienne Raeven.

Een mooie afsluiter van een prachtig tuigpaardenavond.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN