Nieuws «TERUG  

De Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden moet u meebeleven.

05-04-2016 | Zaterdag 9 april is het weer zover, dan u kunt weer gaan genieten van de veelzijdige Twentse Tuigpaardendag georganiseerd door Stichting Tuigpaarden Twente. In een non-stop programma passeren zo’n 30 rubrieken de revue in het prachtige Paardensportcentrum De Hoffmeijer in Ambt Delden.

Nieuwelingen, dat is waar Ambt Delden om bekend staat. Menig topper maakte zijn of haar debuut in Ambt Delden. Het aantal deelnemers in deze rubrieken is niet meer zo groot als jaren geleden maar het goede lijkt wel veel te worden. De Beker van Ambt Delden, daar gaat het om in de Grande Finale. Wie neemt die mee evenals de Deken van Ambt Delden?? En welke fokker ontvangt de extra ereprijs als fokker van de beste nieuweling?? Welke drie paarden kunnen toegevoegd worden aan onze lijst van historische winnaars?? U moet het allemaal komen meebeleven.

De overige tuigpaardrubrieken zijn goed bezet. Limietklassen, ereklasse, damesrubriek, zadelrubriek, tweespannen, junioren, met als hoogtepunt De Prijs der Besten. En dan de vele tuigpaardhengsten. Zij gaan er vast en zeker een waar festijn van maken. We hebben de top in huis. Zij komen aangespannen of aan de hand. Voor de hengsten staat ook het Twents kampioenschap aan de lange lijn op het programma. Voor wie zal de eresjerp worden?? Ook dat moet u komen meebeleven. Voor fokkers is het een mooie gelegenheid om nog eens even de hengsten van nabij te bekijken. De hengstenhouders begeleiden u graag in uw hengstenkeuze. Er is volop gelegenheid om in contact te treden met de hengsteneigenaren. Ook komt er een aantal beste Gelderse hengsten naar Ambt Delden

De Hackney-eigenaren hebben eveneens hun nieuwelingen meegebracht. En ook daar zijn we met z’n allen natuurlijk reuze nieuwsgierig naar. En ook daar zijn mooie en goed bezette overige rubrieken alsmede goedgekeurde hengsten.
Dit jaar hebben we ook goedgekeurde Friese hengsten. Op de concoursen is het altijd geweldig genieten van de Friese tuigpaarden. U kunt In Ambt Delden genieten van een aantal top hengsten, uniek in deze streek.
En bij Ambt Delden horen trekpaarden. Eerst strijden deze krachtpatsers individueel om de hoogste eer. Maar de enthousiaste eigenaren hebben gezamenlijk weer voor iets fraais gezorgd.

De dag begint om 16.30 uur. Voorafgaande is er gelegenheid om de KNHS rijvergunning te behalen en is er de na- en herkeuring van het Nederlandsch Hackney stamboek.

Stichting Tuigpaarden Twente begroet u allen graag op haar Twentse Tuigpaardendag, een dag die u moet meebeleven.

Paardensportcentrum De Hoffmeijer,
Hoffmeijerweg 10,
7495 RZ Ambt Delden

www.tuigpaarden-twente.nl
Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN