Nieuws «TERUG  

Nationale Tuigpaardendag prachtdag met geweldige kampioenen

14-08-2016 | De Nationale Tuigpaardendag in Ermelo trok zoals altijd weer heel veel publiek. De Nationale keuringsrubrieken en de aangespannen rubrieken hadden ijzersterke winnaars. Fokker van het Jaar werd de familie Van de Velde en Paard van het Jaar werd Gardenia HBC.

Bij de aangespannen rubrieken gaat het om de Greet Bergstra Bokaal. Uit de diverse aangespannen rubrieken werden de beste twee uitgenodigd voor de Grande Finale. Dat werd een pracht strijd die werd gewonnen door titelverdedigster Wendelrose (elite van Manno, fokker C. Mooiweer uit Doornspijk) van Black Horse BV uit Sliedrecht. In handen van Mark de Groot was deze ijzersterke en zeer scherp bewegende merrie vandaag niet te kloppen. Gardenia HBC (keur van Victory) van fokker HBC-stal uit Boijl werd tweede in deze finale in handen van Harry van Middelaar en deze altijd zeer tuigtypisch optredende merrie werd dus ook Paard van het Jaar. Henk Hammers behaalde ook dit jaar weer een plaatsje op het ereschavot. Hij werd derde met Dieni II (keur sport van Unieko) van fokker Janus Plaisier uit Lelystad.

De strijd om de Manno Trofee was bijzonder spannend. Het was de geweldig bewegende hengst Fantijn van Gebr. Van Manen die in handen van Robbie van Dijk deze Trofee meenam. Maar het werd de winnaar overigens wel knap lastig gemaakt door een heel groots optredende Dylano van M. de Groot uit Giessenburg en Black Horse BV die tweede werd in handen van Mark de Groot.

Brandy (v.Uromast) van het Brandy Consortium nam voor de vierde keer op rij op overtuigende wijze in de ereklasse de Renovo Schaal mee. Daar kwam de concurrentie van de fraai showende hengst Cizandro van Gebr. Van Manen uit Ede en Gebr. Den Otter uit Bruchem met Robbie van Dijk. De dertienjarige Gylian Nijenhuis werd met Cetrienes (v.Vulcano) kampioen bij de Junioren maar An Tong met Drukwerk (v.Vaandrager HBC) van Piet Lijffijt en Egbert Kruiswijk was met name in de eerste omloop zware concurrentie.

Bij de keuringsrubrieken wist de zeer sterk optredende Joy (Eebert x Patijn, fokker J.K. Nagtegaal uit Hollum) van Johan Smink de koppositie te veroveren bij de tweejarige merries. De rubriek driejarige merries had in Ilanda (Eebert x Manno, fokker J.P.C. Ermens uit Oploo) van Hennie van Manen en Viggon van Beest ook een bijzonder fraaie winnares. Bij de keur/elitemerries wist de subliem bewegende Gesiena (Atleet x Fabricius) van fokker Jurjen van de Velde evenals vorig jaar weer het kampioenslint mee te nemen. De familie Van der Velden werd Fokker van het Jaar.

Bij de tweejarige hengsten was de eerste plaats voor J├Ągermeister (Delviro HBC x Larix) van fokker Henk van Voorts uit De Bilt. Hengst veulen Luxor (volle broer van winnares van de tweejarigen) van fokker J. Nagtegaal werd veulenkampioen.

Op zondag 14 augustus zendt Omroep Gelderland een impressie van deze prachtige Nationale Tuigpaardendag van ruim een half uur uit om 18.20 uur, die hierna elk uur wordt herhaald en later via Uitzending Gemist terug te zien is.

Lees alles over deze 32e editie van de NTD in IDS 16!

Meer informatie uitzending Omroep Gelderland

DB voor KWPN
Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN