Nieuws «TERUG  

Ingekomen stukken (2) voor najaarsvergadering 20 november as.

16-11-2017 | Mail J.B. Kamphuis:

Voorstel tot opzet Stallen Competitie 2018
Naar aanleiding van de RUMA randem competitie een volgend opzet voor meer saamhorigheid, variatie, spanning en sensatie. Daarom een Stallen Competitie niet afhankelijk van een rijder maar waar de inzet en creativiteit van een gehele stal op de proef wordt gesteld en zeker bij publiek en uitschrijvende organisaties waardering ontvangen.
1. De hoofdverantwoordelijke van een tuigpaardenstal is de eigenaar/trainer/ondernemer/rechtspersoon en heeft een wagennummer toegekend gekregen van de KNHS/VTN
2. Vooraf de stallen competitie 2018 van start gaat geeft men aan onder welk nummer wordt deelgenomen.
3. De hoofdverantwoordelijke is geheel vrij in de keuze van tuigpaarden en rijders die worden ingezet. Wel moeten de paarden en rijders voldoen aan de voorwaarden welke de KNHS stelt om deel te nemen aan wedstrijden.
4. De stallen competitie wordt op nationale concoursen verreden met de mogelijkheid dat uit te breiden met een of meer promotiewedstrijden in Nederland
5. Er zal verantwoordingsgeld (het nakomen van inschrijving) worden geheven voor deelname aan de competitie. Er zal restitutie volgen van het volledige bedrag na afloop van de competitie indien aan alle wedstrijden wordt deelgenomen.
6. De competitie omvat de volgende disciplines; 2 x tandem, 1x randem, 1 x klavertje drie, 1 x trojka, 1 x vierspan (tevens kampioenschap VTN) en voor de finale vrije aanspanning.
7. De winnaar van een competitiewedstrijd krijgt evenveel punten als het aantal deelnemers x de factor tien. Bij gelijk aantal punten voor de eindoverwinning telt het laatste resultaat het zwaarst.
8. De vorm van de aanspanning voor de finale is vrij evenals het aantal paarden. De waardering voor de vrije aanspanning is als volgt. Voor ieder aangespannen paard krijgt men de moeilijkheidsfactor. B.v. een zespan krijgt 6 punten, een randem 3 punten. Er zijn b.v. vijf deelnemers, dan is de eerste plaats 50 punten waard x de moeilijkheidsfactor.
Prijzengeld: De uitschrijvende concours organisatie looft per rubriek prijzengeld uit en betaald dat uit eigen middelen. Per aangespannen paard ontvangt de stal een vergoeding van € 20,- uit de competitie pot.
Prijsverdeling finale competitie: nader in te vullen
Bij voorkeur wordt de competitie verreden op de volgende concoursen:
1. Houten (tandem)
2. Norg (trojka/spider)
3. Buitenpost (randem)
4. Rijs (klavertje drie/spider)
5. Opmeer (vierspan)
6. Groningen (tandem)
7. Finale Drogeham (vrije aanspanning)

©Jan Bernhard Kamphuis 5-11-2017


Dit voorstel is al onderling gecommuniceerd en hieronder de reacties:
Verplichten om ook een limietklasse tweespan (competitie) uit te schrijven. Wil daar ook wel een financiële bijdrage aan leveren.
De variatie is van groot belang, hier hebben we op gewacht.
Kunnen de concoursen het wel betalen. Er moet een begroting komen.
Geen Trojka uitschrijven.
Nu zeg ik al 90% kans dat ik mee doe.
Dit plan is naar mijn gaarding en zal dan ook weer deelnemen.
Dit is een goed onderbouwd plan, geeft veel vrijheid en mogelijkheden.
De concoursen Buitenpost, Rijs en Opmeer zitten dicht bij elkaar. Dan is er op zondag voor Opmeer het CH in Santpoort. B.v. naar een mooi kampioenschap naar Rijs en geen stallencompetitie.
De financiële administratie moet worden uitgevoerd door de VTN
Het losrij terrein moet van voldoende formaat zijn, zie De Bilt.
De wedstrijd moet pas beginnen bij het afrijden. Dit is van belang om de leidsels goed op maat te hebben bij b.v. een randem.
Overleg met de deelnemers welke concoursen op de agenda komen. Houten is b.v. gelijk met Grollo en Rijs gelijk met Uithuizen.
Is het niet verstandig om b.v. de verenigingskampioenschappen te integreren of misschien wel afschaffen.
Waarom niet naar Bennekom, Dokkum of. Bv. De Wijk?
Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN