Nieuws «TERUG  

Jubileum concours Roden

28-04-2019 |

Op 2 juni a.s. organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Roden alweer voor de 75e keer het Concours Hippique Roden. In dit zelfde jaar bestaat de vereniging 80 jaar, dus dubbelop feest in Roden. Er wordt grootst uitgepakt met o.a. een strodorp waar noordelijke hippische ondernemers zich zullen presenteren. Ook is er de jaarlijkse kermis dus voor ieder wat wils.

 

De hippische week begint al op Hemelvaartsdag met spring- en dressuurwedstrijden voor paarden waarbij er ongeveer 300 deelnemers verwacht worden. Op zaterdag zullen de pony’s en hun ruitertjes aanwezig zijn voor zowel dressuur als springen. Ook hier is de deelname ieder jaar weer groot waaruit blijkt dat deelnemers graag naar Roden komen.

 

Zoals de laatste jaren gebruikelijk wordt de hippische week afgesloten met een Tuigpaarden concours op zondag waar de Tuigpaardrijders Regio Noord samen met de Nationale Friese Tuigpaardrijders aanwezig zijn. In totaal staan er 12 aangespannen rubrieken op het programma afgewisseld met spectaculaire shows. Zo zal Aart van der Kamp twee shows gaan geven, is er een Tuigpaarden Hengstenbal en zullen lokale wethouders aan een bierbattle race mee gaan doen.

Wat zeker niet vergeten mag worden is de Slag om Hemelvaart. Dit is een initiatief van CH Westerkwartier, CH Grootegast en CH Roden. Deelnemers dienen op alle drie de wedstrijden deel te nemen en vervolgens wordt er een klassement opgemaakt. Vorig jaar zijn we hiermee begonnen en er zal elk jaar een rubriek aangewezen worden waar over 3 wedstrijden een winnaar uit zal komen. Dit jaar zullen de deelnemers uit de kleine limietklasse hier fel om gaan strijden.

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN