Nieuws «TERUG  

CH Rouveen boordevol activiteiten met paarden en pony's

14-05-2019 |

Op 18 mei vindt in Rouveen weer het jaarlijkse Concours Hippique plaats. Een paardenconcours dat bekend om een dag boordevol activiteiten met paarden en pony’s en haar haar eigen karakter. Het programma beloofd weer mooie springrubrieken met ruiters uit de regio. Ook de tuigpaardenrubrieken en shows staan weer op het programma. De ponyclub De Vlugge Viervoetertjes uit Rouveen verzorgen weer een prachtige show; de stoelendans. Het is een niet meer weg te denken onderdeel van het zaterdagmiddagprogramma op CH Rouveen.

 

Wie ‘Rouveen’ zegt in paardenland zal direct herkenning oproepen bij de ander. CH Rouveen is al bijna 60 jaar lang het leuke plattelandsconcours waar jong en oud uit het dorp op af komt. Ook paardenliefhebbers komen graag naar Rouveen. Is het de historie? Of de formule van springpaarden, tuigpaarden en show? Of de klederdracht die de historie va dit paardenevenement prachtig verbeeldt en extra kracht geeft? Of gewoon de gezelligheid door de mix van paardensport, show en een leuk strodorp met allerlei activiteiten. In ieder geval zijn al deze elementen ook in de editie 2019 weer volop aanwezig. De toegang is gratis. 

Al vanaf 8 uur in de morgen gaan de eerste springruiters van start. Alle klassen voor springpaarden komen in één ring aan bod. Om ca. 12 uur komen de eerste tuigpaardenrijders voor hun show en wedstrijd de ring in. De eerste show van de ponyclub, de stoelendans, is om 14.00 uur. Verderop in de middag is er nog een show en is er ook de rubriek Aangespannen Pony’s. Een heel leuke rubriek waarin vooral veel jonge kinderen met enthousiasme aan mee doen.

In het strodorp zijn diverse bedrijven aanwezig die zich presenteren. Voor de kinderen zijn er weer gratis workshops. Dit jaar gaan ze een dromenvanger maken van een hoefijzer onder het mom van; ‘droom jij ook van een paard? Dan gaan we je dromen ‘vangen’…. Ook een springkussen, giga-zandbak en dieren maken het feest compleet. In de tent en op de strobaaltjes ontmoeten het publiek, paardenliefhebbers, sponsoren en deelnemers elkaar. CH Rouveen is een evenement boordevol activiteiten. Één dag per jaar draait het in Rouveen om paarden en pony’s en jong en oud die dit leuk vindt mag deze dag niet missen!   

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN