Nieuws «TERUG  

Anemone’s Horse Trucks meerspan competitie voor tuigpaarden gaat tweede seizoen in

27-05-2019 |

Na een succesvolle editie van de eerste meerspan competitie gesponsord door Anemone’s Horse Trucks uit Scherpenzeel gaat 30 mei aanstaande op Hemelvaartsdag in Bennekom de tweede editie van start.

 

Deze competitie is vorig jaar in het leven geroepen door de VTN om meer promotie te maken voor de tuigpaardensport in het algemeen en in het bijzonder de meer- en langspannen. Deze opzet is zeker geslaagd gezien het aantal positieve reacties van de deelnemers en niet te vergeten het publiek. Hoe mooi is het om het unieke Nederlandse tuigpaard niet alleen maar voor de concourswagen in het enkelspan te zien showen, maar ook in verschillende aanspanningen voor de tandemkar of landauer. Dat Anemone’s Horse Trucks haar naam hieraan verbindt geeft de grote betrokkenheid aan die de directie van dit bedrijf heeft voor de paardensport in het algemeen.

 

Bennekom is één van de drie nieuwe concours uitschrijvende organisaties die dit jaar graag een wedstrijd van deze aantrekkelijke competitie aan hun programma wilden toevoegen. Ook in Luttenberg en Houten zal een wedstrijd verreden worden waarmee het totaal aantal wedstrijden op acht komt. Eén meer dan vorig seizoen en dat is positief voor de tuigpaardensport in het algemeen. Het VTN-bestuur is dan ook zeer content met deze ontwikkeling, temeer omdat de provincie Drenthe dit jaar een eigen meerspan competitie voor Klavertje 3 aanspanningen in het leven heeft geroepen op vier grote Drentse concoursen.  Nog meer promotie voor het Nederlandse tuigpaard geeft aan dat de sport breed gedragen wordt.

 

In de opzet van Anemone’s Horse trucks meerspan competitie is niet veel verandert. De wedstrijden worden op nationale concoursen verreden en de moeilijkheidsgraad van het rijden met verschillende aanspanningen zal meer of minder punten opleveren. De finale zal wederom plaatsvinden tijdens het concours hippique van Drogeham begin september. In de finale mogen alle deelnemers meedoen, maar om in de eindstand van de competitie te komen moet er aan vijf wedstrijden (inclusief finale) deelgenomen zijn.

 

Hieronder alle wedstrijden op een rijtje:

 

Anemone’s meerspan competitie

Datum

Concours

Aanspanning

 

30-5- 2019

Bennekom

Klavertje 3

 

22-6-2019

Dokkum

Tandem

kampioenschap

29-6-2019

Luttenberg

Vierspannen

 

20-7-2019

Houten

Vierspannen

kampioenschap

 3-8-2019

Rijs

Randem

kampioenschap

 5-8-2019

Opmeer

Trojka

 

28-8-2019

Groningen

Klavertje 3

kampioenschap

 7-9-2019

Drogeham

Vierspannen

Finale

 

VTN-bestuur

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN