Nieuws «TERUG  

Slag om Hemelvaart voor Niek Alting met Icoon

08-06-2019 |

Hoge temperaturen zondagmiddag op het jubileumconcours van Roden dat voor de 75ste keer werd gehouden. Net als vorig jaar vond de finale van de Slag om Hemelvaart hier plaats en het was Niek Alting die deze jaarlijkse terugkerende wisselprijs won.

Voor aanvang van de finalewedstrijd om de Slag om Hemelvaart waren Harm Jan Veenstra met Kretina (v. Fantijn) van Jurjen van der Velde en de al genoemde Niek Alting de overgebleven kanshebbers op de eindoverwinning . Beide hadden één keer gewonnen en dus was de dag wedstrijd bepalend. De overwinning ging overigens na overkamping met zes naar Albert van Dijk met Jacob (v. Manno). Alting eindigde als tweede en Veenstra als vierde met daartussen op de derde plaats de vrij en blij en meest natuurlijk lopende Hunita (v. Manno) van en met Grietje Naber-Dijks. Voor de eindstand betekende dit een gelijke stand tussen Kretina en Icoon en dan is de finalewedstrijd bepalend voor de uiteindelijke winst en dat was dus Niek Alting met de sterk bewegende Icoon.

Met de veel front makende Hugo (v. Patijn) won Van Dijk heel overtuigende de openingsrubriek. In deze hoge limietklasse streden ook zes paarden om de prijzen en net als drie dagen eerder in Grootegast eiste Harm Jan Veenstra met Inanda (v. Patijn) van Clevering de tweede plaats op. De derde was voor Linda Boelens met El Nino B (v. Atleet). In de ereklasse ging Linda met Celony (v. Vulcano) als voorlopig eerste de finale in gevolgd door Albert Lueks met de goedgekeurde KWPN-dekhengst Ditisem (v. Roy M) van Jan Muggen en Niek Alting met Emerson (v. Manno). Het was uiteindelijk de heel mooi in houding en met veel afdruk lopende Ditisem die tot winnaar werd uitgeroepen. Over de nummer twee was de jury verdeeld en kwam de arbiter er aan pas en die koos Emerson boven Celony.

In de damesklasse werd Celony wel op kop geplaatst en liep een geweldige wedstrijd in handen van Rianne de Vries. Helemaal vierkant over de benen vanuit een sterk achterbeen waardoor er veel ruimte in de voorhand gemaakt kon worden. Het prachtige front en aansprekende hoofd maakten  het plaatje compleet. Manon Veerman en Icoon werden tweede voor Els Nijenhuis met Cetrienes (v. Vulcano) van Rony Beuving. Met Irona (v. Aron) werd Grietje Naber vierde.

In de competitiewinst was opnieuw voor Marieke Scherphof met Kontiki (v. Eebert). Tweede werd Joyce de Boer met Kentucky (v. Fantijn) en Klaast Buist nestelde zich in de kop met Kelsey Whish (v. Eebert), die derde werd. Bij de fokmerries kwam de in de damesklasse over het hoofd gezien Dinkie (v. Manno) met Jan Tienkamp en Susan Bouwman won met de zwarte Egberdina paarden Unitas (v. Nando) en Armanie (v. RoyM) de tweespanrubriek.

Bron: De Paardenkrant

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN