Nieuws «TERUG  

Topdag voor Niek Alting en Manon Veerman op Hemelvaart concours

08-06-2019 |

Met maar liefst vier overwinningen op zak vertrokken Niek Alting en vriendin Manon Veerman terug naar huis. Maar ook Albert van Dijk  won twee oranje rozetten op het altijd goed georganiseerde tuigpaarden concours in de Notoaristuun van Grootegast. Na het winnen van de nieuwelingen klasse pakte Marieke Scherphof nu ook de eerste tien competitie punten met haar spraakmakende Eebert zoon Kontiki.

 Het was opnieuw de platenbonte Kontiki van de familie Scherphof die de meeste indruk maakte in de competitie.  De ruin was zowaar nog beter dan in Wijnjewoude, klom er extra in wat Marieke Scherphof de eerste tien competitiepunten opleverde. Ook Mart Helmus deed goede en werd tweede met de door zijn opa gefokte Kennedy (v. Saffraan). De acht punten waren voor Kim Koolen met de vos Julius (v. Eebert) van Kees Haak. Nico Calis jr. had in Jessie (v. Cizandro) de winnares van de vierde plaats gevolgd door Sander Hoogenberg met Johannalina (v. Cizandro) van Henk Minkema en Harm Jan Veenstra met Kojack (v. Plain’s Liberator) van Willem Clevering).

De tweede wedstrijd in de strijd om de Slag om Hemelvaart werd gewonnen door Harm Jan Veenstra met Kretina (v. Fantijn) van Jurjen van der Velde. Niek Alting blijft goed meedoen met een tweede prijs voor Icoon (v. Colonist), evenals Grietje Naber-Dijks met Hunita (v. Manno) die derde werd. Albert van Dijk won met de veel front makende Hugo (v. Patijn) de grote limietklasse. Harm Jan Veenstra bood met Inanda (v. Patijn) veel partij en werd tweede voor Klaas Buist met  Gorita (v. Atleet). Buist won eerder op de middag met deze deftige Gorita wel de rubriek voor fokmerries.

Waar Jan Tienkamp met zijn vosmerrie Dinkie (v. Manno) meermaals ondergewaardeerd wordt was dit bij de fokmerries ook weer het geval. De 11-jarige keurmerrie liet van alle zeven concurrenten het meest krachtige achterbeen gebruik zien en ze is voor ook voldoende ruim. De hals heeft geen ondersteuning van een opzet nodig om tot voldoende front te komen. Echter, in de rubriek tuigpaarden voor de vierwielige concourswagen gereden door dames keerden de kansen voor Dinkie. Gereden door Karin Lunsche klom de merrie in de finale met drie zelfs op naar de tweede plaats achter Manon Veerman met Icoon.

Manon Veerman won met Emerson (v. Manno) de damesklasse tweewieler voor Fera Lueks met Ditisem (v. Roy M). Eenzelfde volgorde als de ereklasse alleen zaten nu Niek Ating en Albert Lueks op de kar. Manon won ook de zadelrubriek op Emerson.

Albert van Dijk pakte zijn tweede overwinning met zijn span vossen Hugo en Jacob (v. Manno). Beide vossen klommen goed tegen elkaar op en waren nu de absolute winnaars. Susan Bouwman en Gerard van der Meulen volgden als tweede en derde.

 

Bron: De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN