Nieuws «TERUG  

Ditisem blijft ook winnen in Beilen en De Wijk

17-06-2019 |

Met drie overwinningen oprij zijn Albert Lueks en de goedgekeurde dekhengst Ditisem (v. Roy M) momenteel de te kloppen combinatie in de ereklasse van regio Noord. Na de winst in Roden werden in het Pinksterweekend opnieuw twee eerste prijzen veroverd. Op de zaterdag pakte Linda Boelens twee overwinningen In een winderig Beilen en op Pinstermaandag in De Wijk werd Manon Veerman opnieuw kampioen onder het zadel met Emerson (v. Manno) van vriend Niek Alting.

Zowel op het Middenveld concours in Beilen als in De Wijk moest Lueks in de finale afrekenen met vooral Manon Veerman die met Emerson (v. Manno) sterk partij gaf en beide keren tweede werd.

Linda Boelens won in Beilen met El Nino B (v. Atleet) de grote limietklasse en ook de damesklasse. Harry van Middelaar werd met Heideroos (v. Cizandro) tweede achter Boelens en voor Harm Jan Veenstra met Inanda (v. Patijn) was plaats drie.

 

In de lage limietklasse kwam Niek Alting met Icoon (v. Colonist) op kop en werd Harm Jan Veenstra  tweede met Kretina (v. Fantijn). Harry van Middelaar en Heideroos pakten toch ook nog een overwinning mee door de rubriek voor fokmerries te winnen waarin Nico Calis jr. tweede werd met Jessie (v. Cizandro).

 

De Wijk

Afgelopen maandag was Harm Jan Veenstra met Kretina van Jurjen van der Velde wel de beste in de lage limiet en verwees Lubbert van Oene met Kibora (v. Manno) naar de tweede plaats. Albert van Dijk had in Hugo de winnaar van de hoge limietklasse met opnieuw Inanda van Clevering op plek twee.

 

In het zadelkampioenschap drie finalisten met Manon Veerman op Emerson dus als winnares. Op Ditisem werd Lisanne Veenje tweede en voor Kim Koolen op Julius (v. Eebert) was het brons.

 

Verrassend maar niet minder verdiend was de winst van Grietje Naber- Dijks met Irona (v. Aron) in de damesklasse voor de vierwielige concourswagen. De donkere vos liet veel ruimte zien.  JR Bouwman won met Jongleur GSM (v. Atleet) de wedstrijd voor Young Riders. De stijlprijs ging naar Sander Hoogenberg met Johannalina (v. Cizandro) van Henk Minkema.

 

Albert van Dijk deed net als in Beilen goede zaken in de tweespanrubriek door weer met Hugo (v. Patijn) en Jacob (v. Manno) te winnen.

 

Bron: De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN