Nieuws «TERUG  

Leendert Veerman wint eerste wedstrijd om bronzen Bartje in eext

17-06-2019 |

Het concours hippique van het Drentse Eext vierde afgelopen week haar 90ste jubileum  met dit jaar  de nationale rijders als smaakmakers voor het publiek. Waar Linda Boelens en Fantijn (v. Patijn) de mensen in extase brachten pakte Leendert Veerman met zijn klavertje-3 de eerste winst in de nieuwe meerspancompetitie Rondje Drenthe om de bronzen Bartje.

 

Vijf prachtige klavertje- 3 aanspanningen kwamen het prachtige terrein op en maakten er een mooi schouwspel van. Met Primeval Varanno (v. Manno), - Wizz kid’s Gonda (v. Patijn) en Bentley VDL (v. Larix) nam Derk Jan Mekkes het in de finale op tegen Leendert Veerman met Equifirst Eribo (v. Manno), - Amadeus (v. Saffraan) en Icoon. Ook een ervaren drietal dat het meeste indruk op de jury maakte en uiteindelijk de wedstrijd ook won. Tijdens het overrijden miste Veermans voorpaard wat oprichting  maar toch was de algehele presentatie iets beter dan de drie van Mekkes waarbij Bentley wel heel deftig voorop acteerde. Het publiek leefde geweldig mee.

 

De ereklasse was echt de koningsrubriek met een fenomenale Fantijn. In het begin was de hengst even lastig maar Linda Boelens is niet voor een kleintje vervaardigd en had hem bij de les waarna hij weer huizenhoog van de vloer ging en de concurrentie, die zeker niet mis is, deed verbleken. De jury liet de beste vier nogmaals afrijden en het was Lambertus Huckriede met de expressief bewegende Business (v. Vlasco) die zijn tweede plaats consolideerde. Toch had de dansende Equifirst Amadeus in handen van Leendert Veerman ook recht op de tweede plek, maar de jury liet het opzetgebruik van Amadeus zwaar wegen. Met de zwarte Delviro HBC (v. Vulcano) werd Harry van Middelaar vierde.

 

In de lage limietklasse pakte Renvyle Imondro (v. Cizandro) tijdens het overrijden met vijf zijn kans en ging steeds hoger en ruimer door de baan waardoor de jury niet anders kon dan hem de eerste plaats toe te kennen. Dit ging ten kostte van Mark de Groot met dekhengst Idol (v. Manno) die een hele sterke eerste ronde liep met veel front en actie, Met een geweldige Image HBC (v. Ditisem) kwam Harry van Middelaar ook nog dicht in de buurt van de tweede plek, de vos gaf iets teveel toe in het front en werd derde voor Freek Saris met Heraut (v. Bentley VDL) en Leendert Veerman met Equifirst Jannes (v. Manno). 

 

De grootste verrassing in Eext was de nederlaag van Harry van Middelaar en de schimmelmerrie Gardenia HBC (v. Victorie) in de hoge limietklasse. Tijdens het overlopen werd de merrie iets vlakker in haar bewegingen en kan dan zomaar verliezen van de zich groot makende zwarte hengst Dylano (v. Plain’s Liberator) met Mark de Groot. De jury vond Dylano edel optreden met een machtig front en een hoog en ruim voorbeen gebruik. Achter Gardenia werd Linda Boelens derde met El Nino B (v. Atleet) en mocht Derk Jan Mekkes Havana (v. Bentley VDL) als vierde opstellen.

De eerste competitiewedstrijd voor de nationale nieuwelingen kende maar vijf deelnemers. Winnaar werd Marcel Ritsma met Knaller PSH (v. Cizandro) van Hans en Corrie Pos met op de tweede plaats Freek Saris met de constant lopen dit jaar goedgekeurde hengst Kane BFT (v. Bocellie) van Brian Franken. Aris van Manen kreeg Vanenburg ’s Kelviro (v. Emilano) van I & S Rozendaal in de finale met drie niet meer in balans en eindigde als derde.

 

Leendert Veerman werd bij de tweespannen ereklasse overtuigend winnaar met Equifirst Eribo en – Amadeus. Een span dat lekker tegen elkaar opklimt en gelijk in houding is. De arbiter zette Derk Jan Mekkes met vader en zoon Bentley VDL en Jaims H daarna op de tweede plaats en dus werd Ule Haarsma derde met Celebration (v. Manno) en Imposant (v. Eebert).

 

De afsluitende damesrubriek werd gewonnen door Ineke van der Meulen- Haarsma met Brandy (v. Uromast).  Anneke Huckriede werd met de spectaculair bewegende Renvyle Imondro tweede. Ook Linda Boelens en El Nino gaven behoorlijk partij en werden derde voor Hanneke Mekkes met Havana.

 

Bron: De Paardenkrant

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN