Nieuws «TERUG  

Tweede wedstrijd Anemone's Horse Trucks Meerspan Competitie in Dokkum

21-06-2019 |

Aanstaande zaterdag 22 juni gaat Anemone’s Horse trucks meer span competitie weer verder in het hoge Noorden en wel in Dokkum. De eerste wedstrijd leverde in Bennekom tien punten op voor Ule Haarsma met zijn Klavertje-3, in Dokkum komen de tandems in de baan en die strijden niet alleen om competitiepunten maar ook het Nederlands kampioenschap.

Leendert Veerman is de huidige kampioen maar zal nu met andere paarden aan de start komen omdat het achterpaard Gentleman van Maatschap Alting, waarmee hij vorig jaar in Opmeer de titel pakte overleden is.

Er staan zeven tandems op de startlijst en dat is meer dan vorig jaar. Naast een aantal ervaren combinaties komen er ook een aantal nieuwe in baan en dus kan er zomaar een outsider met de titel vandoor gaan. Rijders willen graag meedoen met de meer span competitie en lenen onderling paarden aan elkaar uit om mee te kunnen doen. Dit geeft de betrokkenheid van de rijders aan om hun tuigpaardensport in ere te houden.

Het beloofd op voorhand al een schitterende wedstrijd te worden en wilt u daarbij zijn, kom dan zaterdag naar het Tolhuispark in Dokkum.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN