Nieuws «TERUG  

Derde overwinning voor Piet Lijffijt met Juliesta

01-07-2019 |

Tijdens de eerste KWPN-stamboekkeuring voor tuigpaarden van Regio West in Asperen werden ook een zestal aangespannen wedstrijden verreden. Cor van Dijk won twee rubrieken, maar in de overige vier stond telkens een andere winnaar aan kop.

 

In de competitie van regio Zuidwest pakte Piet Lijffijt alweer zijn derde overwinning met Juliesta (v. Manno). De grote vos weet keer op keer te imponeren met haar krachtige ruime passen en heeft ook een heel fraai front. Wim Jansen werd tweede met Jonkheer (v. Eebert) en Martien Verboord mocht met de grote Jasper (v. Eebert) als derde opstellen.

 

De lage limiet werd gewonnen door Mark de Groot met Jericho (v. Dylano) van Egbert Kruiswijk. Deze combinatie blijft maar winnen.  Of het nu bij regio Zuidwest of Midden is, de vos lijkt moeilijk te verslaan. Pien Jansen reed Joker (v. Dylano) naar plek twee en Wilco van de Wijngaard werd knap derde met Iglesias (v. Waldemar). Cees Klinkhamer heeft Judex (v. Eebert) goed in vorm en schreef te tussenlimiet op zijn naam met vlak daarachter Mark de Groot met Heineke (v. Colonist) van Leo Wijkmans. Piet Lijffijt reed zich met Julia (v. Eebert) ook weer in de prijzen en werd derde.

 

De hoge limiet en ereklasse waren het domein van Cor van Dijk, hij won beide met respectievelijk Helandro B (v. Cizandro) en Elegant (v. Waldemar). Tweede in de hoge limiet stond Teus van’ t Klooster met Eemnes K (v. Manno) en Wim Jansen had in Incognito (v. Wentworth Ebony) de derde prijswinnaar. De tweede plek in de ereklasse was voor Pien Jansen met Wlld Rose F (v. Manno) en Cees Embregts wist Atillos (v. Talos) naar de derde plek te rijden.

 

De dames klasse wist de deftige Atillos later wel te winnen, nu had Anita Haverkamp de leidsels in handen. Opnieuw was er een tweede plaats voor Pien Jansen, nu met de bruine Freedom (v. Patijn). Ada Donck maakte in Asperen haar debuut met de onlangs door haar man John Donck aangeschafte Zuidwester (v. Stuurboord) en werd na een zesde plek in hoge limietklasse nu derde sterke vos.

 

Bron: De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN