Nieuws «TERUG  

Mooie winnaars op CH Luttenberg

07-07-2019 |

 

Luttenberg

Ondanks dat de organisatie van CH Luttenberg het aanvangstijdstip had vervroegd tot 9.00 uur en extra maatregelen tegen de warmte had genomen voor mens en dier kreeg men toch te maken met behoorlijk wat afmeldingen. In de ochtend viel de warmte nog wel mee en mede omdat de jury de paarden in de veelal kleine rubrieken vaak in één keer plaatste, werd het programma vlot afgewerkt. Er waren zowel wedstrijden voor de nationale- als regionale rijders en er werd digitaal gejureerd. Opvallend hierbij was dat de meningen van de juryleden soms behoorlijk veel van elkaar afweken.

In de lage limiet nationaal kwam Just Lucky (v. Wentworth Ebony) van Lambertus Huckriede sinds lange tijd weer in de baan en greep met een hoog en ruim voorbeengebruik meteen de eerste plaats. Freek Saris had Kensington (v. Bocellie) ook heel goed en werd tweede. De hoge limiet was voor Harry van Middelaar met Image HBC (v. Ditisem) met Henk Hammers en Heliotroop VDM (v. Colonist) daar vlak achter. Henk won wel de ereklasse met doordenderende Dendrini (v. Manno) van de familie Kooyman. Equifirst Amadues (v. Saffraan) gaf in handen van Leendert Veerman goed tegenstand maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Met Equifirst Eribo (v. Manno) erbij won Veerman wel de tweespanrubriek.

De regionale hoge limiet kreeg na overrijden met vier, Michel Verwoolde en India (v. Cizandro) van Anton Kogelman als winnaar, maar het was Cor van Dijk met Helandro B (v. Cizandro) die misschien wel meer recht had gehad op de overwinning. Helandro liep met veel afdruk en was het enige paard dat geen fouten maakte en een hele constante koers liep. Hij werd tweede. De ereklasse kreeg een verrassende maar terechte winnaar in de 13-jarige Briljant W (v. Larix) van Joop van Wessel gereden door dochter Hanneke. De vosruin ging voor en achter hoog van de grond en doet dat tevens met een fraai front erop. Linda Boelens kon sterke Celony (v. Vulcano) als tweede opstellen.

Geert Jansman bokaal

De fokmerries strijden in Luttenberg sinds 2016 om de Geert Jansman bokaal en die werd net als vorig jaar gewonnen door Harry van Middelaar met Gardenia HBC (v. Victory) van Jan Schep. De voormalige Topsportmerrie verkeerd het hele jaar al in bloedvorm en was ook nu de concurrentie ver de baas. Tweede werd Henk Hammers met de zwarte merrie Jivirona (v. Eebert) van G.E.B. ter Laak, die haar beste wedstrijd van het seizoen liep.

De gezamenlijke damesklasse was opnieuw het terrein van Anneke Borkent met Renvyle Imondro (v. Cizandro) van F. Fitzpatrick. De bruine klimt er elke weer geweldig met een hoog en grijpend voorbeen. Annemieke Calis haalde bij Emaire (v. Manno) van J. Kramer ook weer alles uit de kast en werd tweede. De vosmerrie straalt kracht uit en gaat rondom hoog van de vloer.

Ook bij de Young Riders was Imondro de beste. Kevin Huckriede liet hem elke pas mooi afmaken waarbij hij heel scherp en expressief bewoog. Voor Manon Veerman was de stijlprijs, zij reed de veel front makende Emerson (v. Manno) naar de tweede plaats.

Bron:De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN